Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, își dorește ca din 8 februarie elevii și profesorii să revină la formatul clasic al școlii.

Totul depinde de disponibilitatea profesorilor de a se vaccina și de raportările indicate de către Ministerul Sănătății legat de infectările cu COVID-19. Cazul ideal este ca raportul de infectări să fie unul în scădere până pe 8 februarie.

Mai puțin de 50% dintre profesorii din licee acceptă să se vaccineze, conform Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu. În sistemul universitar numărul de profesori care vor să se vaccineze depășește 60%.

“Așa cum am spus o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare cu răspuns final pe data de 15 ianuarie după-amiază. Înainte să vin la dumneavoastră la emisiune am urmărit situația curentă. Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Aproape. Și deja sistemul universitar din România ajuns la 60%, exceptând cadrele didactice care sunt și medici, care s-au vaccinat deja, deci evident că nu mai au disponibilitate de vaccinare pentru că s-au vaccinat deja.”

SPUNE-TI PAREREA