Autoritățile revin cu atenționările. Până acum nu au existat blocaje sau restricții de circulație din cauza vremii, însă aceste lucruri sunt imprevizibile și conducătorii auto sunt rugați și sfătuiți să aibă o conduită sigură pentru ei și pentru cei din jur.

Pe drumurile naționale și județene se circulă în condiții de iarnă și nu au fost raportate blocaje sau restricții de circulație.

Recomandările polițiștilor pe timp de vreme rea sau severă sunt simple: rularea pe carosabil cu o viteză care să ofere siguranță, atenție sporită asupra drumului care poate fi acoperit de gheață, polei etc și să fiți echipați corespunzător în funcție de anotimp.

Conform declarațiilor reprezentanților de la Secția de Drumuri Naționale, utilajele sunt angrenate încontinuu pentru menținerea drumurilor curate. De asemenea, bazele de deszăpezire sunt suplimentate cu materiale antiderapante pentru a asigura stocul pe termen lung.

Polițiștii de la Serviciul Rutier din tot județul monitorizează circulația și acționează la nevoie.

Cetățenii care au probleme în trafic, din cauza stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă), pot semnala acestea la următoarele numere de telefon:

• pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;

• pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Gabriel Pop, Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;

• pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;

• Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;

• Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005;

În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

SPUNE-TI PAREREA