Specialiștii spun că puterea și performanța celor mai multe mașini sunt reduse de software-ul care controlează computerul motorului. Aceste performanțe sunt reduse încă de la ușa fabricii din care pleacă mașina, pentru că producatorii de mașini programează unitățile de control astfel încât să nu atingă performanța maximă.

Micsorarea performanțelor permite producătorilor să lanseze un model mai sport cu un motor mai eficient, prin simpla reprogramare a unitătii centrale de control, la care se pot adauga mici modificări de design.
Procesul de resoftare este simplu: software-ul nou este introdus în portul OBD al mașinii, iar acesta suprascrie o versiune care îmbunatățește motorul.

Resoftarea este o modalitate prin care poți să îmbunătățești performanțele motorului, fără a recurge la modificări fizice. Resoftarea implică înlocuirea software-ului implicit al unității de control a motorului, cu un nou software, programat să optimizeze performanțele mașinii.

Acest lucru se poate face și în Bistrița-Năsăud, la MHP Tuning, firma care îți testează și optimizează performanțele mașinii.

DynoPro este un test de stradă pentru măsurarea puterii, cuplului, accelerației dar și ai altor parametri ai autovehiculului dumneavoastră. Masuratorile pot fi efectuate pe vehicule cu orice fel de tracțiune 2×4 sau 4×4 (FWD sau AWD). Nu exista limită de putere pentru vehiculele măsurate. Acest dyno (dinamometru) are un spectru larg de acoperire și are ca scop utilizarea sa de către profesioniști în diverse ramuri ale motorsportului.

Odată făcută programarea, se va lucra asupra mașinii timp de 2-3 ore, dar unele modele pot necesita mai mutl timp.  Fiecare mașină este lucrată individual (nu filă generică) , de aceea uneori se vor face 2-3 teste dynamometrice pe șosea + 2 sesiuni de loguri pentru a obține rezultatul perfect.

Printre avantajele resoftării, se numără consumul mai redus de carburant, performanțe mai bune ale mașinii și cuplul mai liniar. Cu alte cuvinte, resftarea poate îmbunatăți considerabil puterea și cuplul motorului, oferind o accelerație mai responsivă, fără întârzieri, și, în general, o mașină mai plăcuta la condus.

Consumul poate să scadă cu până la 0.3-0.5 litri / 100km la o exploatare normală a autoturismului.
Prin optimizarea ECU-ului nu se forțează parametrii admiși de către producător.
Toate modificările făcute se încadrează în toleranțele lăsate de către fabricantul autoturismului și nu îi afectează durata de viață.

La cerere, firma poate stabili o programare pentru a vă rescrie softul original citit inițial din ECU.

Pentru orice informații și programări, puteți accesa site-ul oficial https://mhptuning.ro/!

FĂ O PROGRAMARE ONLINE AICI!

2 COMENTARII

  1. Recomand , am fost cu al meu BMW 520d 2016 la ei in Octombrie și sunt foarte mulțumit !

    Am făcut o optimizare motor + cutie se simte o diferența enorma de la 163hp la 225hp !

SPUNE-TI PAREREA