59 de directori și 17 directori adjuncți și-au încheiat mandatele, după patru ani, de când au obținut funcțiile prin concurs.

După 4 ani, astăzi, 59 directori și 17 directori adjuncți își incheie mandatele de management educațional. Sunt mandate câștigate în urma unui concurs ’’în vitrină’’ fiind provocați la acea vreme să construiască un proiect ambițios pentru dezvoltarea școlii lor iar ulterior să-l implementeze. Satisfacția lucrurilor împlinite e ceea ce rămâne la ceas de bilanț și pentru că o bună bucată de vreme am lucrat împreună simt nevoia să vă felicit că ați condus un ’’4×4’’ ca adevărații PROFesioniști!“, a scris fostul inspector general, Camelia Tabără, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Directorii de școli vor fi aleși prin vot de profesorii titulari din școlile respective, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Antena3. Acesta a declarat că va lupta cât poate de eficient pentru a impune, politic, acest sistem de alegere a directorilor din școli.

Abia aștept să organizez într-adevăr profesionist și apolitic aceste concursuri pentru inspectorii generali, pentru a ajunge mai apoi la numirea directorilor care nu trebuie să se facă așa cum se face acum, de azi pe mâine, din pixul unui inspector general.
Vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă. Cei care au normă fragmentată nu știu în care școală să voteze, e mai complicat. Dar cu siguranță cei care au normă în școală au o un ascendent și au o influență unii asupra altora și cu siguranță vor știi cum să aleagă un manager. Ăsta este sistemul cel mai corect prin care un profesor într-o școală își alege liderul.
Cred că numărul greșelilor va fi mult mai mic dacă vom reuși să impunem, politic desigur, acest sistem”, a spus Cîmpeanu.

SPUNE-TI PAREREA