Un medic ginecolog din Bistrița a fost trimis în judecată, fiind acuzat pentru drana prin care a trecut o tânără familie, în 2016. Un copil a murit la naștere, asfixiat, din cauza dificultății expulziei. 

Medicul ginecolog D.C. a fost acuzat că a efectuat în mod incomplet și superficial examenul clinic al persoanei vătămate, și, din această cauză, fătul a fost asfixiat. 

„În sarcina inculpatei s-a reținut că în perioada 25.01.2016, ora 20:06- 26.01.2016 ora 07:40, în calitate de medic primar ginecolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița – Secția Obstetrică-Ginecologie, din culpă, a efectuat în mod incomplet și superficial examenul clinic al persoanei vătămate, internată de urgență, prin aceea că a omis să procedeze la stabilirea situației fătului în uter și la luarea măsurătorilor pelviene și ale fătului ceea ce a determinat omisiunea din partea medicului a constatării diagnosticului de „pelvis anatomic strâmtat transversal”, afecțiune incompatibilă cu nașterea pe cale vaginală și care a condus la încetinirea progresiei fetale și a asfixiei mecanice a fătului cu lichid amniotic pe durata expulziei, fiind astfel împiedicată instalarea vieții extrauterine a fătului”, se arată întrun comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA