Un accident rutier a avut loc în această seară pe Drumul Județean 172G, în localitatea Monariu din Bistrița-Năsăud, unde o autoutilitară a intra în coliziune cu un atelaj hipo.
La fața locului a ajuns echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD, găsind un bărbat în vârstă de aproximativ 56 de ani, care prezenta un traumatism cranian și alte leziuni. Bărbatul era conștient.
Echipajul medical a procedat la stabilizarea victimei și evacuarea acesteia către UPU SMURD Bistrița în vederea continuării investigațiilor medicale.

La caz au intervenit polițiștii Serviciului Rutier, pentru efectuarea de verificări.

Au fost implicate o autoutilitară, condusă de un barbat de 33 de ani, din Monariu și un atelaj hipo, condus de un bărbat de 56 de ani, din aceeași localitate. Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului de 56 de ani care a fost transportat la spital.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l în cazul căruțașului și negativ în cazul conducătorului auto.

S-a întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul“, se arată într-o informare a poliției.

Foto cu caracter ilustrativ

1 COMENTARIU

  1. Dupa legile romanesti de c*cat, in astfel de cazuri, este vinovat sferul, ptr ca trebuia sa conduca preventiv cu viteza adecvata lipsei de vizibilitate. Se putea retine culpa exclusiva a carutasului, doar daca-i aparea de pe o stradutza laterala brusc in fata, fara sa-i dea prioritate de drept si fara sa aiba la caruta mijloace de iluminare ( care in legea romaneasca nu este reglementata cum anume sa fie amenajata o caruta cand circula pe drumurile publice, noaptea ori pe vizibilitate redusa si la tzara, nimeni nu pune indicatoare de pierderea prioritatii la iesirea in drumulublc … )
    Asa cum este facuta legea circulatiei romaneasca, in acest caz :
    – carutasul este contravenient ptr ca a circulat fara mijloace de iluminare la caruta pe timp de noapte si va plati o amenda,
    – DAR DE ACCIDENT, SE FACE VINOVAT EXCLUSIV SOFERUL NEATENT , CARE NU A CRCULATI CU VITEZA ADECVATA VIZIBILITATII REDUSE PE TIMP DE NOATE ( SI EVENTUAL CEATA DENSA ) . Daca era atent si avea viteza redusa, il putea vedea, ca de aia are faruri la masina … dar NU A FOST ATENT maidegraba asta este si probabil avea si o viteza mult prea mare sa poata opri cand deja l-a vazut …in bataia farurilor .

SPUNE-TI PAREREA