Roma s-a transformat în centrul unui masacru al păsărilor, cauza fiind artificiale și petardele. La fel, câinii de peste tot din lume, sunt dezorientați, speriați și se comportă ciudat în preajma zgomotelor provocate de artificii. Adesea au atacuri de panică, iar aceste lucruri lasă traume adânci. Câinii aud de 50 de ori mai bine decât oamenii.

„Sunt niște obiceiuri care, din păcate, generează un disconfort nu numai animalelor, ci și altor oameni care nu-și doresc să le audă. Păsările nu sunt animale nocturne, ele sunt eminamente diurne, și în consecință, graurii – pentru că despre ei este vorba la Roma -, dar nu numai graurii, ci și alte păsări ce se refugiază în orașe în anotimpul rece, în număr destul de mare, ajung să fie speriate și bineînțeles că nu se descurcă, sunt dezorientate, se lovesc de diverse obstacole, cad și mor. Multe dintre ele nici măcar nu reușesc să-și dea seama ce se întâmplă, multe dintre ele cad pierite, speriate de șocul generat de undele sonore, luminoase, ce generează o astfel de situație neînțeleasă pentru aceste animale”, a explicat Adrian Bîlbă, biolog.

1 COMENTARIU

  1. Distrugandu-i si pe altii, Natura in general , PORCUS SAPIENS (omul) aceasta specie ultra periculoasa in fapt se distruge pe ea insusi . Trist, foarte trist !

SPUNE-TI PAREREA