Primele vaccinuri anti-Covid-19 au fost administrate la prima oră, în ultima zi din 2020, în Bistrița-Năsăud. Prima persoană vaccinată este directorul medical al Spitalului „George Trifon“ din Năsăud, dr. Mureșan Liana.

Primul pacient vaccinat la nivelul spitalului Orășenesc Beclean este dr. Mariașiu Teodora- Medic medicină de laborator.

Prima persoană vaccinată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este Valentin Habor, Asistent-Șef în cadrul Unității de Primiri Urgențe (U.P.U.). De asemenea, s-a vaccinat și managerul SJUB, Gabriel Lazany.

A început campania de vaccinare împotriva CoVid-19 în județul Bistrița-Năsăud!
Data de 31 decembrie este marcată de un moment mult așteptat în contextul pandemic, cel al începerii campaniei de vaccinare. Este vorba de inițierea etapei I a vaccinării anti-CoVid-19, adică cea care vizează imunizarea lucrătorilor din domeniile sănătate și social. Pentru această etapă, au fost stabilite ca centre de vaccinare Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Clinica Sanovil, Spitalul Orășenesc Beclean, Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud“ a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Nsăăud, într-un comunicat de presă.

Începerea campaniei de vaccinare împotriva CoVid-19 la noi în județ ne aduce mai aproape de realitatea unei vieți obișnuite, așa cum o știam înainte de pandemie. Încheiem anul cu acea undă de speranță care ne amintește că există o luminiță la capătul tunelului, trebuie doar să avem suficientă răbdare și încredere că totul va fi bine.
Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea din acest an în lupta cu virusul care ne-a schimbat radical viețile, vă mulțumesc pentru înțelegerea dovedită și, mai ales, pentru empatia față de cei din jur față de care a trebuit să păstrați distanța pentru a le putea oferi siguranță”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

Primele 250 de vaccinuri au ajuns la Bistrița, de la Cluj, în această noapte, fiind distribuite în cele 4 centre de vaccinare de pe raza județului Bistrița-Năsăud: câte 50 la spitalele din Beclean și Năsăud, respectiv Clinica Sanovil și 100 la Spitalul Județean de Urgență ”Bistrița”.

Potrivit prefectului Stelian Dolha, campania de vaccinare va continua începând cu data de 4 ianuarie 2021: Primele persoane vaccinate vor fi cadrele medicale sau persoanele angajate în sistemul de protecție socială.

SPUNE-TI PAREREA