Scurt istoric despre designul unghiilor 

Unghiile erau îngrijite și pictate în diferite culori încă din cele mai vechi timpuri. Această procedură era practicată de femei, dar și de bărbați. În India, acum mulți ani, unghiile erau vopsite cu henna. Pe teritoriul fostului Babilon, erau decorate cu diverse amestecuri de metale. Acolo a fost găsit și primul set de manichiură din aur. Și în Egiptul antic, Nefertiti și Cleopatra își vopseau unghiile în nuanțe de roșu aprins, cu ajutorul hennei. În China, exista o modă pentru unghiile ascuțite lungi – acestea puteau fi vopsite în roșu sau chiar negru. 

Îngrijirea unghiilor

Îngrijirea unghiilor a devenit un obicei în masă abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Tot atunci a apărut primul salon de unghii în Statele Unite. Mai aproape de secolul al XX-lea, unghiile scurte, rotunde și nevopsite s-au dovedit a fi la modă. Erau considerate mai îngrijite și simbolizau un stil minimalist. 

Cele care au creat tendințele, desigur, au fost întotdeauna actrițele și cântărețele. Acestea arătau impecabil la filmări, spectacole, concerte pe scenă sau ședințe foto. În acea perioadă au apărut unghiile false, care erau lipite cu un adeziv special, pentru a arăta impecabil în timpul prezentărilor. 

Deși comunitatea modei nu a recunoscut conceptul de unghii false, în anii 2010 tendința a revenit grație rețelelor de socializare. Iată câteva dintre beneficiile unghiilor false:

  • Opțiunile autoadezive, nu necesită instrumente suplimentare. 
  • Există o varietate deosebită de dimensiuni și culori, de la manichiura clasică franceză, până la modele holografice incredibile.
  • Sunt ușor de transportat și aplicat, fiind simplu de schimbat în orice moment.
  • Au un preț accesibil și pot fi achiziționate din orice magazin.
  • Poți schimba designul unghiilor ori de câte ori dorești. 
  • Sunt imperceptibile și nu provoacă disconfort după ce au fost aplicate.

Unghiile false sunt grozave pentru ocazii speciale, cum ar fi diverse emisiuni, filmări sau evenimente. Spre deosebire de unghiile cu gel, cele false se lipesc în doar câteva secunde direct pe placa unghiei naturale, iar apoi, pot fi îndepărtate la fel de ușor. 

Totuși, unghiile false nu sunt potrivite pentru uzura permanentă. Trebuie utilizate exclusiv la ocazii, deoarece se vor desprinde când vor fi ușor lovite sau la contactul cu apa. De asemenea, adezivul utilizat în exces, poate provoca daune plăcii de unghii.

Astăzi, unghiile pot avea formă diferită: pătrat, oval, semicircular, migdalat, ascuțit și chiar sub forma unui tub de ruj, atunci când vârful unghiei este tăiat oblic. Nu este atât de ușor să evidențiezi una sau mai multe tendințe – ele se schimbă regulat. Datorită dimensiunii și lungimii unghiilor artificiale, poți lipi strasuri, poți face puncții sau atârna inele. Specialiștii susțin că în cazul unghiilor, trebuie să dai frâu liber imaginației și să pui în aplicare orice idee năstrușnică. 

 

SPUNE-TI PAREREA