La mijlocul lunii octombrie 2020, Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunța că Guvernul a aprobat, prin Ordonanță de Urgență, înfiinţarea Poliţiei Animalelor.
Noua instituție care va încerca să pună capăt cruzimii și neglijenței față de animale va avea structuri în toate judeţele şi va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari. De asemenea, va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor.

În Bistrița-Năsăud, instituția începe să prindă contur. Astfel, au fost scoase la concurs mai multe posturi pentru ofițeri și agenți, din sursă externă, care să lucreze la Biroul pentru Protecția Animalelor. Concursul va avea loc în data de 23 ianuarie 2021.

Au fost scoase la concurs următoarele posturi:

– ofiţer principal I la Biroul pentru Protectia Animalelor, prevăzut la poziţia 212/f din statul de organizare al inspectoratului;
– agent I la Biroul pentru Protectia Animalelor, prevăzut la poziţia 212/i din statul de organizare al inspectoratului;
– agent I la Biroul pentru Protectia Animalelor, prevăzut la poziţia 212/j din statul de organizare al inspectoratului;
– agent II la Biroul pentru Protectia Animalelor, prevăzut la poziţia 212/k din statul de organizare al inspectoratului;

Aici puteți consulta condițiile de participare! 

De asemenea, au fost scoase la concurs și două posturi de medici veterinari, la același birou. Vedeți condițiile de participare, aici! 

Anunțul, la nivel național, privind scoaterea acestor posturi la concurs, a fost făcut și de Marcel Vela, pe pagina sa de facebook.

Vă anunț și aici, pe pagina mea de Facebook, (pentru că mulți dintre voi ați întrebat) scoaterea la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, pentru 264 de posturi în cadrul structurilor centrale și teritoriale pentru Protecția Animalelor.
Astfel, se va completa organigrama formată din polițiști judiciariști, polițiști de la ordine publică și medicii de la ANSVSA transferați la noua Direcție pentru Protecția Animalelor, care va funcționa în structura IGPR.
Se va organiza concurs de încadrare pentru 49 de posturi de ofițer de poliție, 86 de posturi ofițer cu specializarea medic veterinar și 129 de posturi de agent de poliție.
Înscrierile se fac on-line, până în data de 28 decembrie 2020, la toate unitățile de poliție care au anunțat concursurile“, a transmis Marcel Vela.

Cu câteva zile în urmă, Marcel Vela a mai tranmis că până la sfârșitul anului, mai multe autoutilitare vor intra în posesia Poliției Animalelor, cerând oamenilor idei pentru colantarea lor.

„Unul dintre proiectele mele de suflet, în calitate de ministru al afacerilor interne, se conturează din ce în ce mai mult și are nevoie de idei și din partea dumneavoastră.
Pâna la sfârșitul anului, vor intra în dotarea MAI astfel de autoutilitare pentru misiunile Poliției pentru Protecția Animalelor.
Așteptăm propuneri și idei pentru colantarea și personalizarea lor.
Cum v-ar plăcea să arate logo-ul Poliției Animalelor?“, a mai scris Marcel Vela pe pagina sa de facebook.

1 COMENTARIU

  1. Intreb, daca :
    – astia vor aduna si cainii hoinari si telelei ( animalele abandonate ) peste tot si de toate genurile , sa nu ramana tot asa, pe toate domeniile publice si private si pe sub toate tufele… haladuind aiurea si necontrolat , care scurma si imprastie toate tomberoanele cu deseuri , ori raspandesc tot felul de boli si molime peste tot ?
    – verifica si daca detinatorii de animale au conditii legale de igiena sanitar-veterinara,
    – daca amenajamentele si grajdurile sau padocurile pentru animale pe care le au , sunt legal construite si intrunesc conditiile legale stabilite prin Consiliile Locale ,
    – daca au platouri betonate ptr balegar si fose ptr dejectiile lichide ( la dimensiunile stabilite prin normele/cap de animal ) ca sa nu polueze solul si apele din panza freatica,
    – sa nu creeze disconfort colocatarilor din vecinatate…
    – si daca stabulatiile animalelor declarate sunt cu adevarat acolo unde ele figureaza la APIA si in evidentele sanitar-veterinare , stiindu-se faptul ca multi au terenuri inafara municipiului ( in alte loaclitati, dar s-au mutat la oras cu vaca, gaini, catzel si purcel…cu tot ) si grajdurile si padocurile si le au in intravilanul acestuia si a localitatilor componente… nicidecum acolo unde au declarat oficial ca tin aceste animale.
    – sa forteze proprietarii de animale, sa si le ia in evidenta ptr impozitare si sa si le vaccineze la zi… etc.
    – animalele periculoase sa fie permanent supravegheate si asigurate conditiile sa nu atace persoanele si sa nu distruga bunurile oamenilor ;
    – si vor primi amenda cei care nu se conformeaza …
    Sper ca aceasta politie sa NU urmareasca doar daca dai cu ” bota-n cal sau vaca ” … sau cu ” bolovani dupa cainii hoinari ” … ca atunci se creaza fix degeaba !

SPUNE-TI PAREREA