Foto cu caracter ilustrativ

Primăria Bistrița a alocat 50 000 de lei, din bugetul local, pentru organizarea unei „Caravane a Crăciunului“. Suma a fost aprobată joi, în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliul Local.
„Cravana Crăciunului“ este un eveniment care presupune plimbarea prin oraș a unei platforme cu ecrane mari şi a două microbuze, din care se vor auzi colinde și vor putea fi vizionate momente artistice. Întregul spectacol va putea fi urmărit de către bistrișeni de la ferestre sau balcoane.

Tocmai din cauza faptului că nu pot fi organizate evenimente cu participarea unui număr mare de oameni, am fost de acord, la propunerea domnului director Cosma, să mergem noi la dânşii. Totuşi, este Crăciunul, vine Anul Nou, există un anumit spirit, chiar şi în vreme de război oamenii au dreptul să mai şi zâmbească. Cred că este oportună acceptarea ideii cu care Centrul Municipal pentru Cultură a venit şi cred că oamenii vor gusta în mod favorabil, evident, ceea ce se pregăteşte. (…) Pot să iasă bistriţenii inclusiv la balcon, nu se vor crea aglomerări, în niciun caz, tocmai datorită faptul că acea maşină va merge din loc în loc, după un program prestabilit. A nu face absolut nimic de Crăciun nu cred că este soluţia corectă“, a declarat primarul Ioan Turc, citat de Agerpres.

„Caravana Crăciunului“ va străbate Bistrița în perioada 23-26 decembrie. Ea va parcurge mai multe cartiere ale municipiului Bistriţa, dar şi localităţile componente.

Potrivit documentaţiei întocmite de Centrul Municipal de Cultură, din cei 50.000 de lei, 30.000 de lei vor costa închirierea maşinii cu platformă, a unui generator de putere mare, a ecranelor led de 4m/5m, a sistemului de sonorizare şi a personalului calificat aferent, la care se adaugă 6.000 de lei pentru inscripţionarea maşinilor, 4.000 lei pentru publicitate-promovare, 3.000 lei – recuzita necesară celor de la teatrul de păpuşi, 3.000 lei – instalaţia de iluminat pentru maşinile care vor transporta artiştii, mai precizează Agerpres.

SPUNE-TI PAREREA