Ludovic Orban și-a dat demisia din funcșia de premier, asumaându-și eșecul de la alegeri parlamentare din 6 decembrie. Cu toate acestea, la negocierile dintre partide, pentru formarea noului Guvern, Orban s-a propus din nou pentru aceeași funcție, după ce liberalii îl anunțaseră deja pe Florin Cîțu ca propunere de premier.

Conform news.ro, Florin Cîţu i-a transmis liderului PNL Ludovic Orban că nu se retrage „sub nicio formă“ din cursa pentru funcţia de premier. El este susținut în partid de Robert Sighiartău, Rareş Bogdan şi Raluca Turcan.

Discuții aprinse au avut loc în parid după ce Ludovic Orban le-a transmis colegilor de că vrea să obţină ori şefia Camerei Deputaţilor, ori funcţia de premier. El a propus marţi-seara, într-o şedinţă restrânsă la sediul partidului, ca Florin Cîţu să renunţe la funcţia de prim-ministru. Astfel, Ludovic Orban ar deveni candidatul partidului pentru poziţia de premier, iar USR PLUS ar primi şefia Camerei Deputaţilor pentru Dan Barna.

Cei de la conducerea partidului s-au opus, cel mai vehement fiind secretarul general Robert Sighiartău.

E o bătaie de joc la adresa lui Florin Cîţu şi la adresa partidului. Nu putem să facem asta încă o dată”, a spus Sighiarătu, cu trimitere la faptul că Florin Cîţu a mai renunţat o dată la funcţia de premier, în primăvară, pentru a-i face loc lui Ludovic Orban, demis la acea vreme prin moţiune de cenzură.

În şedinţa de marţi seară, Orban a încercat să-l întrerupă pe Robert Sighiartău, dar a intervenit Raluca Turcan. „Ludovic, lasă-l să termine ce are de spus!”, a cerut vicepremierul Turcan.

Foto: arhivă

1 COMENTARIU

  1. EU SA FIU IN LOCUL usr-plus – ISTILOR NU M-AS LASA PANA NU AR CEDA pnl-ISTII FUNCTIA DE PREMIER PTR usr , cu premier Domnul Ciolos , la Parlament domnul Barna si la Senat de la UDMR . PNL-istii sa ocupe functiile de adjuncti ai acestora doar … INVATZATI-I MINTE , sa stie care le este valoarea, ca ei se cred ” Dumnezeu ” pe Pamant si voi… satelitii acestuia .
    Oricum, PNL-ul de fapt asta doreste, sa va confiste valorile pe care le-ati castigat SI SA VA SUBORDONEZE …cu toate ca fara voi, ei nu pot guverna nicicum ! NU FITI FRAIERI … si DATI-LE O LECTIE !

SPUNE-TI PAREREA