Primăria Bistrița datorează suma de 1 912 940 lei Primăria Șieu-Măgheruș, în urma unui proces care a durat aproximativ 5 ani.

Este vorba de taxe ilegale pe care Primăria Bistrița le-a încasat de la compania Teraplast, deși terenul pe care își desfășura activitatea aparținea unității administrative Șieu-Măgheruș.

Administrația comunei și-a cerut drepturile în instanță și a câștigat procesul, așa că Primăria Bistrița a alocat deja o sumă, din bugetul local, pentru a acoperi, parțial, datoria. Mai exact, în cadrul ședinței de Consiliul Local din data de 17 decembrie 2020, este prevăzută, la rectificarea bugetară, suma de 439 000 de lei, în acest sens.

3 COMENTARII

 1. Eu nu vreau sa o platesc din banii mei depusi la inceput de an din impozite si taxe. Sa o plateasca cei care au facut pe JMECHERII luand pe nedrept ce era a altei comunitati. Si mie imi este datoare Primaria din vremea lui Cretu cu niste milioane pt. care baietii lu peste prajitt nu au fost capabili sa citeasca in actele de proprietate. Neeliberarea unei Autorizatii de construire platite de mine in 2007 .HOOOOOO !

 2. O decizie corecta si un act de dreptate. Se pune capat samavolniciei din perioada administratiei Cretu. Parcul industrial al companiei TeraPlast se află în afara Bistriței, în localitatea Sărățel pe teritoriul comunei Șieu-Măgheruș, conform datelor de contact ale grupului industrial:
  Parc Industrial TeraPlast
  Sediu: Sat Sărățel, Comuna Șieu-Măgheruș, DN 15A, km 45+500,
  Cod. 427301, Jud. Bistriţa-Năsăud, România
  Email: office@teraplast.ro
  Trebuie spus ca există o dispută mai veche intre Primăria Bistriţa şi Primăria comunei Şieu Măgheruş, pentru banii pe care îi plăteşte compania TeraPlast sub formă de taxe şi impozite locale.

 3. Pai… multe magarii s-au produs ca urmare a fostului regim comunist din vremea dinaintea Revolutiei. Asa au ajuns terenuri din proprietatea de drept a succesorilor legali, la persoane straine, vandute ilegal de neproprietari , asa au ajuns proprietari pe anumite terenuri si paduri persoane care mos-stramosii lui si neam de nemul sau n-au avut aceste terenuri… ptr ca abuziv, comunistii sau facut stapani si au vandut mai departe , sau au improprietarit ilegal , acolitilor sistemului si cui au avut ei interes…
  Ar trebui Primaria Sieu-Magherus, sa le incaseaze si penalitati de intarziere, nu numai suma incasata ilegal , in numele Primariei Sieu – Magherus… Asa se intampla cand ceea ce face un ” pr.ost” … trebuie 20 de ” destepti ” sa repare ce a stricat asta , ani si ani de procese si dezbateri, expertize peste expertize …bani ptr judecata, nervi… si oameni purtati pe drumuri …
  ASTA-I ROMANIA !

SPUNE-TI PAREREA