Anamaria German, o tânără din Bistrița care a devenit celebră pentru lupta sa pentru o viașă normală după ce a suferit un accdient și a rămas definitiv într-un scaun cu rotile, a adresat recent o scrisoare deschisă liderului PSD Marcel Ciolacu. Ea cere retragerea de pe lista de deputați a Elenei Stoica, după ce aceasta a declarat că, printre obiectivele ei, se numără „crearea centrelor regionale pentru handicapați“.

Citește și:

INTERVIU Anamaria German. Când ai o viață înainte, în scaunul rulant. „Nu lipsește nicio bucată din mine“

Iată mesajul integral transmis de Anamaria German.

Atenție! Nu intru în polemici despre partide! Nu mă interesează decât soluționarea problemei ce o are în vedere pe numita Elena Stoica!
Scrisoare deschisă,
către domnul Marcel Ciolacu ,
președinte al PSD
Stimați lideri ai Partidului Social Democrat, vă cer să luați măsuri urgente privind declarațiile dnei Elena Stoica, candidată pe o poziție eligibilă (poziția a 2 -a) din partea PSD Vrancea, pentru Camera Deputaților.
În data de 2 noiembrie 2020, a fost publicat un articol pe pagina Recorder ,cu declarația numitei, din care citez:
„Mă gândesc la crearea centrelor regionale pentru handicapați și la stimularea acestor persoane în vederea căutării unui loc de muncă. Am constatat că aceste persoane cu handicap nu își caută loc de muncă. Probabil că ei au niște indemnizații speciale și nu știu în ce măsură îi interesează. Eu vreau să găsim o soluție prin care să identificăm aceste persoane cu handicap, să fie într-o bază de date. Să-i identificăm noi și să-i stimulăm, în ideea de a-și găsi un loc de muncă”
Stimați lideri ai Partidului Social Democrat doresc să vă adresez următoarele întrebări:
Știți că România a ratificat prin Legea nr. 221 din 11 noiembrie 2010, Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități?
Scopul Convenției este de a promova, proteja şi asigura exercitarea deplină şi în condiţii de egalitate a tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului de către toate persoanele cu dizabilităţi şi de a promova respectul pentru demnitatea lor intrinsecă. Persoanele cu dizabilităţi includ acele persoane care au deficienţe fizice, mentale, intelectuale sau senzoriale de durată, deficienţe care, în interacţiune cu diverse bariere, pot îngrădi participarea deplină şi efectivă a persoanelor în societate, în condiţii de egalitate cu ceilalţi.
Știți că în programul de guvernare al partidului pe care dvs. îl reprezentați v-ați asumat dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități din centrele publice și private?
Vă cer prin intermediul acestei scrisori deschise retragerea dnei Elena Stoica de pe lista candidaților PSD pentru alegerile parlamentare și îmi motivez această solicitare prin faptul că doamna mai sus menționată nu are expertiză în domeniul drepturilor omului, în special în domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități.
Stimați lideri ai Partidului Social Democrat, sunt dispusă să aștept 14 zile, începând de la publicarea acestei scrisori, punctul dvs. de vedere față de declarația dnei Elena Stoica.
Dacă nici această scrisoare nu va avea efect, intenționez ca în următoarea perioadă să mă adresez factorilor de conducere de la nivelul Uniunii Europene: Consiliului Europei, Comisia Europeană, Comisarul European pentru Drepturile Omului, membri ai Parlamentului European.
Data: 13.12.2020
Sidor Anamaria.
Persoană cu dizabilități fizice, gradul 1“.

SPUNE-TI PAREREA