O serie de echipamente semnate de campionii bistrițeni la tenis de masă, Mihaela Șteff și Adrian Crișan, vor fi scoase la licitație la inițiativa consilierului local UDMR, Mathe Attila. Tânărul consilier vrea să ajute, în acest fel, o tânără mamă din Bistrița, vitima unor abuzuri atroce în familie, care vrea să își refacă viața alături de cei doi copii ai săi. Tânăra luptă pentru ca viața celor doi copii să fie una mai bună și încearcă din răsputeri să își achite chiria, dar și tratamentul unuia dintre copii.

Mathe Attila a detaliat, într-o postare pe facebook, despre echipamentele pe care le va licita. Pe lângă paleta de tenis de masă, voi scoate la licitație alte două tricouri personalizate și semnate de doi mari campioni ai Bistriței, Mihaela Șteff și Adrian Crișan, pentru a o ajuta pe această tânără curajoasă.“, a scris el.

Mathe Attila a povestit, de asemenea, mai multe despre povestea acestei mame, pe care a cunoscut-o.

Banii vor fi donați unei tinere mame a cărei viață nu este deloc ușoară, fiind pusă la grele încercări de-a lungul anilor. Divorțată după repetatele abuzuri în familie, ea crește de una singură doi copii minunați, într-o garsonieră modestă din Bistrița. Din păcate, unul dintre micuți s-a născut cu asfixie severă și a fost diagnosticat ulterior cu o ușoară întârziere mintală și tulburare hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD).
Mama merge regulat la centrele mai mari din alte orașe pentru consult periodic, iar pe lângă costurile consultului pentru copilul ei, tânăra trebuie să suporte cheltuielile privind tratamentul micuțului, dar și chiria lunară și toate costurile aferente. Veniturile ei sunt infime, face curățenie pe unde apucă, oriunde este nevoie, și strânge din dinți doar ca să le fie bine copiilor ei.
De curând am cunoscut-o pe tânăra mămică înainte să decid unde vor ajunge banii și am rămas profund marcat. Cu toate greutățile cu care se confruntă, ea nu se plânge și este hotărâtă să își sacrifice toate resursele astfel încât copiii ei să aibă o viață mai bună“, a mai scris consilierul.

El a oferit și detalii despre cei doi sportivi, cunoscuți de deja de o mare parte dintre bistrițeni.

Cine este Adrian Crișan?

Adrian Crișan s-a născut în 1980, la Bistrița. De-a lungul anilor a ajuns în Top 10 mondial în frumosul sport al tenisului de masă. A câștigat 10 titluri de campion al României la individual – record în România și a reprezentat cu mândrie țara noastră la nu mai puțin de cinci Jocuri Olimpice de Vară (2000, 2004, 2008, 2012, 2016).
Din 2004, Adrian este cetățean de onoare al orașului german Ochsenhausen, acolo unde a trăit o bună parte din viață. Din 2016, el este cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud. A fost propus și de consilierii locali ai municipiului Bistrița, în 2016, înainte să fie desemnat la județ, dar inițiativa nu a obținut încrederea majorității de la vremea respectivă.
Pe scurt, Adrian Crișan este cel mai bun jucător român de tenis de masă din toate timpurile, reprezentând țara noastră în toată lumea timp de peste un sfert de secol! În 1995, el a obținut primul rezultat internațional, cucerind medalia de bronz la Campionatele Europene organizate în Olanda, la Haga.

Cine este Mihaela Șteff?

Mihaela Șteff s-a născut în 1987, la Bistrița. De-a lungul anilor a ajuns printre primele trei cele mai bune jucătoare de tenis de masă din lume, fiind nr. 1 în Europa. Până în 2012, anul în care s-a retras și a devenit antrenoare, Mihaela a cucerit peste 110 medalii naționale și internaționale. Este multiplă campioană națională, a cucerit Balcaniada și Liga Campionilor, având patru titluri în Champions League.
A reprezentat România la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară (2000, 2004), dar și la alte competiții majore, precum Cupele Mondiale, Openurile sau Nancy Evans Cup. De asemenea, Mihaela a devenit de patru ori campioană europeană. La JO de la Sydney 2000, când avea doar 21 de ani, ea a fost singura jucătoare din Europa calificată în sferturile de finală. Din 2000, Mihaela Șteff este cetățean de onoare al municipiului Bistrița.

Pe lângă cei doi mari campioni reveniți acasă, mai sunt foarte mulți sportivi bistrițeni care au reprezentat orașul pe plan național, cu peste 100 de medalii, dar și mulți sportivi care au dus numele Bistriței în toate colțurile Europei, chiar al lumii. Despre acești sportivi puteți afla mai multe din cartea „Gheorghe Bozga, un destin cu două fețe”, scrisă de Vasile Jimborean.

Profitând de ocazie după ce am câștigat paleta de la Adrian, m-am gândit să pun umărul la promovarea tenisului de masă bistrițean. Din păcate, acest sport este foarte puțin mediatizat în zilele noastre în pofida palmaresului extrem de bogat cu care ne putem mândri. Rezultatele vor rămâne în istorie, dar constat cu tristețe că acest sport frumos nu se bucură de atenția pe care îl merită pentru a spori aceste rezultate bune. Bistrița are cei mai buni antrenori de tenis de masă din România, iar faptele o dovedesc

Licitația începe de la 700 de lei și conține paleta (preț magazin – http://www.tt-shop.ro/927-zhang-jike-alc.html), respectiv tricourile personalizate și semnate de cei doi mari campioni ai Bistriței, Mihaela Șteff și Adrian Crișan. Licitația începe din acest moment și se încheie în data de 21 decembrie, la ora 20:00. Să fie cu noroc și să avem cu toții în suflet spiritul Crăciunului pentru a putea ajuta tânăra mamă înainte de sfintele sărbători, mai ales în aceste vremuri grele!

Detalii despre licitație pe pagina de facebook Mathe Attila! 

SPUNE-TI PAREREA