Foto: digi24.ro

Premierul Ludovic Orban și-a anunțat luni, 7 decembrie, demisia din fruntea guvernului. 

Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare. Ludovic Orban nu va mai fi propunerea de premier pentru noul guvern.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.”, a declarat Ludovic Orban.

Interimatul actualului cabinet va fi preluat, cel mai probabil, de vicepremierul Raluca Turcan.

UPDATE: Președintele României a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului guvern, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

1 COMENTARIU

  1. ” Demisia de onoare ” … sau ” un fel de s.u.t in c*r „… ( ptr ca PNL-il pe ” persoana juridica ” a pierdut alegerile ) ?! Predintele de fapt al PNL-ului, o sa-i puna la guvernare… da… numai si numai daca se unesc cu ei USR-PLUS – istii si UDMR-istii … care vor DICTA CE SI CUM … si… ” mucless ” !

SPUNE-TI PAREREA