Cinci incidente de natură electorală au fost sesizate în Bistrița-Năsăud, până la închiderea urnelor, la ora 21.00.

Un bărbat din Bistrița a sesizat prin 112 faptul că nu și-a putut exercita dreptul la vot întrucât instituția unde s-a prezentat el, sediul unei grădinițe este închis. Din verificările efectuate, a reieșit faptul că în instituția respectivă nu era constituită secție de votare, iar bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a fost îndrumat la o secția de votare din proximitatea locuinței, unde putea vota. Polițiștii au aplicat un avertisment, conform OUG 34/2008.

Totodată, în această seară, în urma acțiunilor de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea Legii 208/2015 și a Legii 55/2020. Conform verificărilor, un bărbat de 35 de ani, din Căianu Mic, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi comercializat băuturi alcoolice în zona de protecție a unei secții de votare din Căianu Mic, unui număr de 4 persoane. În total au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

De asemenea, la ora 20.23, președintele unei secții de votare din Sângeorz-Băi a sesizat telefonic că la secția respectivă a fost permisă exercitarea dreptului la vot, pe listele suplimentare, unui număr de 8 persoane din alte județe care nu ar avea domiciliul sau reședința în județul Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA