Tarabele cu lactate din Piața Decebal, mutate în exterior

Comercianții care își desfășurau activitatea, în interior, în piețe, își vor putea relua activitatea la sfârșitul acestei săptămâni, după cum a a anunțat ieri șeful statului, Klaus Iohannis.

Cei afectați de măsura închiderii activității în interior au fost, în municipiul Bistrița, comercianții de la hala de lactate, care au fost nevoiți să își mute standurile afară.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că a discutat cu experții și a decis împreună cu guvernul redeschiderea piețelor la interior.

Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa.

Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.
Asta fiind constată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele.

Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și:

Prevenire sau nedreptate? Comercianții din hala de lactate din piață, scoși în frig din cauza pandemiei, în timp ce în marile magazine predomină aglomerația (FOTO/VIDEO)

SPUNE-TI PAREREA