Ioan Szabo, primar al comunei Șanț în perioada 2012-2020, a fost condus astăzi pe ultimul drum de către familie, prieteni, colegi primari și întreaga comunitate. 

El a murit joi, 26 noiembrie 2020, la vârsta de 58 de ani, la un spital din Cluj-Napoca, după ce a luptat aproximativ șase luni cu afecțiunile medicale cauzate de infecția cu Sars-Cov-2. 

După 100 de zile de intubare, Ioan Szabo și-a reveni și a putut să comunice cu familia online. Chiar dacă toată lumea s-a rugat pentru el și a sperat să revină acasă pentru recuperare, el a suferit două accidente vasculare și a pierdut lupta cu boala. 

Trupul său neînsuflețit a fost transportat astăzi în comuna Șanț unde întreaga comunitate l-a așteptat în fața primăriei pentru un ultim rămas bun. La ceremonie au fost prezenți mai mulți primari din județ, în frunte cu președintele Consiliului Județean Emil Radu Moldovan care a ținut un discurs.

Nu noi suntem cei care decidem când venim pe acest pământ și când plecăm de pe acest pământ. A plecat mult prea tânăr și din păcate e o durere atât de mare și în sufletul meu cât și în sufletul dumneavoastră, pentru că eu am nefericita ocazie să-mi petrec ultimii 10-12 ani, al patrulea coleg primar, trei dintre ei de 50 și ceva de ani, unul doar de 49, care au plecat mult prea devreme, Nelu Szabo este al patrulea coleg primar care la 58 de ani ne părăsește mult, mult prea devreme. Mai avea multe de făcut. Aș putea să vă vorbesc foarte mult despre Nelu Szabo și despre această comunitate. S-a străduit și a făcut lucruri minunate pentru comuna Șanț!”, a spus Radu Moldovan. 

De asemenea, l-au omagiat toți preoții comunității, de la confesiunile ortodoxă, catolică și penticostală. Slujba de înmormântare a avut loc în Valea Mare, fiind oficiată de mai mulți pastori ai Bisericii Penticostale.

„A fost un om care a dat valoare funcției, nu funcția i-a dat valoare” , au fost cele mai importante cuvinte care s-au spus despre el, în această zi.

Ioan Szabo, jelit de mama, soția și cei trei copii, dar și de oameni care nu au uitat de bunătatea sa, a fost înmormântat în cimitirul din localitatea sa natală, Valea Mare, alături de fiul său Ionuț, care a murit într-un accident în 2006.

Dumnezeu să îi primească sufletul în Împărăția Sa și să aducă mângâiere familiei îndurerate. 

SPUNE-TI PAREREA