Un tânăr de 22 de ani din Rodna nu s-a oprit semnalul de oprire al polițiștilor. Acesta nu avea permis și mașina în care se afla era împrumutată de la un prieten de-al său din Ragla.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice, urmând a fi lămurite toate împrejurările cauzei.

“La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi, au depistat, în trafic, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul public de pe Valea Anieșului, cu direcția de deplasare înspre comuna Maieru și care, nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire efectuat de către polițiști. Autoturismul a fost urmărit și oprit pe Valea Cormăii, iar conducătorul auto a fost imobilizat și condus la sediu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, acesta nu poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, polițiștii au mai stabilit faptul că, autoturismul i-ar fi fost încredințat tânărului, de către un alt bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Ragla”, transmite Crina Sîrb, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca este imperios necesara introducerea ” cunostintelor juridice minime ” in scoli, ptr ca efectiv tinerii nostri parca-s ” batuti la maciuca ” … nu pricep ce indeamna alea legi, ca trebuie respectate , ca pentru cei care incalca legile exista organe de constrangere sociala care-i vor cerceta si vor lua fata de ei , masuri de pedeasa cu ameda ori cu inchisoare… etc. etc. etc. si-i pacat cand nici nu a ajuns bine la majorat, deja sa aiba dosar penal si cazier judiciar . N-o sa-i bage nimeni la puscarie… si or fi pedepsiti cu avertismente, ori mustrari ( pnale ori contravetionale … ) etc. , dar este destul sa aiba cazier si sa-si rateze viata , in care nici n-a ” intrat ” bine . Cateva norme juridice de organizare sociala, institutii publice, ierarhii sociale, ordine si siguranta publica, sa stie sa se comporte civilizat in societate … sunt imperios necesare .
    Prea multi sunt prinsi cu masini neinmatricuate si fara permis pe drumurile publice si nu realizeaza pericolul la care se expun pe ei si pe ceilalti .

SPUNE-TI PAREREA