O serie de percheziții domiciliare au fost efectuate în 67 de locații din București, dar și din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Suceava, Neamț și Bacău. Perchezițiile vizează infracțiuni de corupție, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

Perchezițiile au loc la Serviciul Județeam Anticorupție Suceava, la Serviciul Permise Suceva, la un atelier unde erau confecționate plăcuțe cu numere de înmatriculare, precum și la reprezentanțele RAR din București și din Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, conform surselor judiciare citate.

Potrivit hotnews.ro, este vorba despre o grupare din care ar face parte angajați de la Permise și polițiști suspectați că luau mită pentru a elibera fraudulos permise auto sau pentru înmatricularea unor mașini care nu îndeplinau condițiile legale.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat, presupus săvârșite în perioada 2018-2020.

În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, se arată într-un comunicat de presă.

Foto cu caracter ilustrativ 

1 COMENTARIU

  1. Da nu pricepem efectiv, de ce personalul de la inmatriculari , permise de conucere si de la evidenta persoanelor , mai sunt numiti POLITZISTI , cu uniforme, salarii si grade de ofiteri si subofiteri ?! Ce cauta POLITIA in aceste servicii , care oricum au fost mutate la Prefecturi si la Consiliile ( Primariile ) locale.
    POLITIA si JANDARMERIA , TREBUIE SA FACA ORDINE SI SECURITATE PUBLICA SI SA PRINDA HOTI, TALHARI, CRIMINALI, MAFIOTI … ETC. NU SA STEA IN BIROURI PE POST DE ” FEMEIE GRAVIDA ” la papica, caldurica si trai nenica … pe niste salarii ” babane ” , care sunt si de 3 ori mai mari decat ale celor din sectorul privat …
    DOMNILOR POLITRUCI, TRECETI-I URGENT IN RANDUL CIVILILOR si salarizati-i DUPA LEGEA CIVILA , CA ACOLO LE ESTE LOCUL ! ASTIA NU FAC MUNCA DE POLITIE SI/SAU SECURITATE SOCIALA SI NATIONALA si au salariile egale cu ale politistilor care indura frigul, sudalmile si vicisitudinile muncii de politie judiciara, ori de ordine si securitate publica, unde-i „scuipa ” tata lumea, ii jigneste ori le dau ” in cap „… si unde sunt amenintzati fel si chip , dar au salarii egale !
    Astia in fapt, sunt niste ” functionarasi ” care nu stiu daca sunt egalii unei secretare de birou, contabil ori a celor de la finantele publice de exemplu si care au salariile pe jumatate de cat ei… ! MI SE PARE NEPOTRIVIT CA O PERSOANA CU SCOALA SI CALIFICARE DE POLITIE A STATULUI SA INVARTA NISTE HARTII IN NISTE DOSARE , cu munca efectiv de ” secretariat ” .
    DACA VOR SALARII DE POLITISTI, ATUNCI TRIMTETI-I SA FACA MUNCA DE POLITIE !

SPUNE-TI PAREREA