Mihaela Ivan: “Ritmul nebunesc în care PNL a îndatorat România creează o situație extrem de gravă pentru economia națională!

Este o politică de sabotare a viitorului țării și condamnare a viitoarelor generații. În acest ritm, dacă rămâne la putere, Guvernul Orban va ajunge în scurt timp la pragul critic de 60% din PIB, iar România nu se va mai putea finanța, riscând incapacitatea de plată a pensiilor și salariilor și a altor cheltuieli curente.

Împrumuturile cu nemiluita reprezintă calea prostului care nu știe să guverneze. Rolul unui guvern este de a stimula economia, investițiile, crearea de locuri de muncă, producția internă, astfel încât toate aceste activități să aducă, prin taxe și impozite, mai multe venituri la bugetul de stat.

Cine nu știe să guverneze, împrumută la nesfârșit.Totul pe spatele oamenilor…”

1 COMENTARIU

 1. Intrebarea este: oare de ce se imprumuta? Cine naiba a votat mariri de tot felul, fara a socotii ce impact bugetar au aceastea. In marea goana dupa voturi cine naiba a marit salariile bugetarilor marind decalajul salarial intre angajatii de la stat si cei din privat? Ca doar nu eu? Sa nu mai vorbim de pensiile speciale! Guvernul Victor Ponta, susținut în Parlament de alianța USL, a fost cel care a introdus în schemă privilegiul pensiilor speciale și a adăugat chiar câteva noi categorii. Astfel, Prima lege specială a fost pentru pensiile militarilor în 2015, lege inițiată de vicepremierul Gabriel Oprea (Guvernul Ponta) și care fost adoptată fără probleme de Parlament.
  Doar pentru majorare alocații, pensii și salarii profesori impactul bugetar în acest an este de 15 miliarde de lei. Sa fiu bine inteles, nu sunt de acord cu imprumuturile, dar alta solutie nu stiu care ar fi fezabila pentru a aduce bani la buget si plati toate aceste crestei salariale. Poate doar crescand taxele si impozitele, ceea ce nu este de dorit.
  Articolul acesta ma duce cu gandul la versurile marele nostru poet Mihai Eminescu:
  “E ușor a scrie versuri,
  Când nimic nu ai a spune,
  Înșirând cuvinte goale
  Ce din coadă au să sune.”

SPUNE-TI PAREREA