TEDx Bistrița revine și în 2020, de această dată într-un format inedit, online, din cauza pandemiei provocată de Coronavirus. Tinerii de la POV21 au organizat cel de-al doilea Tedx la Bistrița, iar acesta începe vineri, 27 noiembrie de la ora 18:00.

„Revenim anul acesta cu o temă de actualitate și anume „Românismele. ” Ne propunem să explorăm împreună teoriile considerate de români drept „adevăruri absolute” și felul în care aceste credințe fundamentale ne-au modelat realitatea.
Evenimentul are ca scop abordarea credințelor românești, arhetipurilor, prejudiciilor și miturilor sociale care definesc cine suntem atât la nivel colectiv, social, cât și în mod individual.
Ne propunem să oferim audienței o perspectivă clară a felului în care arată societatea noastră în prezent, prin prisma mentalităților și comportamentelor de masă.
Drept urmare, speakerii noștri sunt persoane aflate în permanență în contact cu societatea contemporană, dar sunt, de asemenea, extrem de documentate în ceea ce privește istoria și sociologia și/sau lucrează ca psihologi, agenți de marketing, jurnaliști, scriitori etc.
Evenimentul va fi transmis live, vineri, 27 noiembrie – de la ora 18:00 pe paginile de Facebook ale redacțiilor POV21 și, totodată, pe canalul YouTube al TEDx.
Speakerii noștri sunt:
• Constantin Necula – preot ortodox și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu;
• Attila Biro – jurnalist la Rise Project, reporter în Afganistan
• Liviana Tane – administrator la The Writing Journey și The Writing School;
• Radu Nechita – Conf. Dr. la Aix-Marseille Université III și Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babes-Bolyai;
• Petronela Rotar – scriitoare, blogger, fostă jurnalistă, psihoterapeut în formare;
• Lavinia Duică – Medic primar psihiatru, Șef Secție Clinică Spital de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” Sibiu.
Gazda evenimentului de anul acesta va fi Gavrilă Urs.
Sponsor Principal: Tudor Bistrița
Partenerii TEDx Bistrița 2020 sunt Ecomas, Alex Dora, Intex Năsăud, UBG Construct, totul realizându-se cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
Participarea la eveniment este gratuită! Vă așteptăm cu drag!

Despre TED
TED este o organizație nonprofit dedicată ideilor care merită răspândite, adesea sub forma unor discuții scurte, oferite de gânditori și executanți de vârf. Multe dintre aceste discuții sunt oferite la conferințele TED, inclusiv la reuniunea noastră anuală din Vancouver, precum și la TEDWomen, proprie TED.
Videoclipuri din saloane și mii de evenimente TEDx organizate independent în întreaga lume sunt disponibile gratuit pe TED.com și pe alte platforme. Versiunile audio ale discuțiilor de la TED2019 vor fi, de asemenea, publicate în TED Talks Daily, podcast TED, disponibile pe podcasturile Apple și pe toate celelalte platforme podcast.
Inițiativele deschise și gratuite ale TED pentru răspândirea ideilor includ TED.com, unde sunt postate zilnic noi videoclipuri TED Talk, TEDx, care permite mii de persoane și grupuri să găzduiască evenimente locale în stil TED din întreaga lume; programul TED Fellows, care selectează inovatorii din întreaga lume pentru a amplifica impactul proiectelor și activităților lor remarcabile;
Proiectul Audace, care suprafețează și finanțează idei critice care au potențialul de a influența milioane de vieți; TEDSummit, care adună cei mai angajați membri ai comunității globale TED pentru brainstorming, discuții, spectacole, ateliere și un program eclectic de discuții de bază; și inițiativa educațională TED-Ed. TED are, de asemenea, o bibliotecă de podcasturi originale, incluzând Interviul TED cu Chris Anderson, Sincerely, X și una dintre cele mai descărcate emisiuni ale lui Apple Podcasts din 2018, WorkLife cu Adam Grant.”, transmit organizatorii.

SPUNE-TI PAREREA