În momentul în care nu se respectă măsura carantinării, iar persoanele sunt depistate la plimbare prin oraș, acestea riscă să plătească destul de scump. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 10.000 de lei, într-o singură zi, unor persoane care au nu au respectat măsura carantinării la domiciliu.

Conform IPJ BN, la data de 21 noiembrie a.c., în urma verificărilor efectuate la persoanele aflate în carantină, polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice l-au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, pe un bărbat de 31 de ani, din Bistrița care, deși aflat în carantină, a părăsit adresa de domiciliu, stabilită pentru carantină.

La aceeași dată, în cadrul acțiunilor de verificare a modului de respectare măsurilor de protecție sanitară impuse, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat și sancționat contravențional, conform legii 55/2020, alte 2 persoane care nu au respectat măsura carantinării, nefiind găsite la adresele stabilite.

Totodată, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au verificat la domiciliu pe un tânăr de 18 ani, din Bistrița, față de care era dispusă măsura carantinării. Acesta a fost depistat de polițiști în scurt timp, în apropierea locuinței, nepurtând nici mască sanitară de protecție. A fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020.

În după-masa de 21 noiembrie, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au sancționat contravențional un tânăr de 22 de ani, din Lunca Ilvei, care nu a fost găsit la adresa de domiciliu, unde era plasat în carantină la domiciliu.

Cuantumul total al amenzilor aplicate este în valoare de 10.000 lei și, în toate cele 5 cazuri, a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a

Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței

SPUNE-TI PAREREA