Jandarmii bistrițeni au efectuat din nou misiuni de verificare a populației în contextul carantinării municipiului.

În ultimele 24 de ore au fost organizate și executate misiuni de verificare a măsurilor dispuse prin organizarea filtrelor formate din jandarmi, polițiști și polițiști locali amplasate la intrarea și ieșirea din zona menționată cât și dispozitivelor de control în interiorul zonei carantinate.
În filtre a fost angrenat un efectiv de 136 de forțe de ordine, astfel: 50 de jandarmi, 47 de polițiști și 39 polițiști locali.

Filtrele s-au concentrat, în special, în zona hipermarketurilor, zona gării și autogării dar și pe raza localităților componente ale municipiului Bistrița.

În ultimele 24 de ore au fost controlate 2.250 de autovehicule și au legitimat 5.742 persoane, fiind aplicate în total un număr de 87 sancțiuni, astfel: 19 amenzi în valoare de 10.000 de lei, respectiv 68 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.

Mulți cetățeni nu au înțeles ce presupune instituirea carantinei și au încercat să intre în municipiu pentru simple cumpărături fără a ține cont de măsurile stabilite pentru această perioadă. Mai mult decât atât, mulți dintre bistrițeni s-au deplasat la acest sfârșit de săptămână la cumpărături, fără a ține cont de respectarea intervalului orar stabilit pe categorii de vârstă.
În paralel cu misiunile executate în cooperare cu celelalte forțe ale M.A.I., jandarmii execută zilnic și misiunile organizate independent pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore în aria de competență jandarmii au executat misiuni specifice în: magazine, mijloace de transport în comun, terase, piețe, gări, autogări, centre comerciale și zone aglomerate.
A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 273 de locații, fiind aplicate 80 de sancțiuni, astfel: 14 amenzi în valoare de 7.200 lei și 66 de avertismente scrise“, se arată într-un comunicat de presă.

Jandarmii mai atrag atenția că aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate trebuie realizată în imediata apropiere a domiciliului, pentru a evita intrarea în zona carantinată.

SPUNE-TI PAREREA