Jandarmii bistrițeni continuă misiunile de verificare a populației, pe perioada carantinării municipiului Bistrița.
Aceștia au desfășurat, în ultimele 24 de ore, misiuni de verificare a măsurilor dispuse prin organizarea filtrelor formate din jandarmi, polițiști și polițiști locali amplasate la intrarea și ieșirea din zona carantinată.

În comunicatele de presă, jandarmii au menționat și câteva dintre replicile pe care le-au primit din partea oamenilor, în această perioadă:

„Merg la o rudă care este internată în spital”… “suntem din Maramureș și am venit să ne cumpărăm o centrală de apartament ” – acestea sunt doar unele dintre răspunsurile oferite jandarmilor și polițiștilor.

Pe parcursul zilei de ieri, jandarmii au relatat o altă întâmplare, în localitatea Sărata:

“Să vă dea Dumnezeu putere să vă duceți misiunea la bun sfârșit!” – au fost cuvintele adresate forțelor de ordine de către un bunic, atunci când i-a fost înmânat noul model de declarație. Acesta ne-a mărturisit că nu a avut unde să imprime o declarație, dar a scris-o de mână, așa cum a crezut de cuviință. Cu acest bărbat s-au întâlnit colegii noștri aflați într-un filtru organizat la intrarea din localitatea Sărata.
În urma instituirii măsurii carantinării municipiului Bistrița și a localităților componente, jandarmii bistrițeni împreună cu polițiștii și polițiștii locali aflați în filtrele instituite la intrarea și ieșirea din zona menționată, au desfășurat activități de prevenire și informare privind respectarea măsurilor legal impuse.
Astfel, am venit în sprijinul cetățenilor și am distribuit declarații pe proprie răspundere, iar unde situația a impus s-a relaționat cu aceștia pentru a le răspunde punctual întrebărilor adresate.

În ultimele 24 de ore în filtre a fost angrenat un efectiv de 137 de forțe de ordine, astfel: 51 de jandarmi, 54 de polițiști și 32 polițiști locali.
Jandarmii, polițiștii și polițiștii locali prezenți la filtrele organizate în punctele de referință, au controlat 6.520 autovehicule și au legitimat 4.814 persoane, fiind aplicate în total un număr de 73 de sancțiuni, astfel: 19 amenzi în valoare de 20.250 de lei, respectiv 54 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.

Totodată, au fost organizate și acțiuni punctuale în interiorul zonei carantinate în special în zona hipermarketurilor. Jandarmii au întâlnit și familii care se aflau la cumpărături cu o singură declarație pentru toți membrii.
Informăm pe toți cei interesați că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.
În ultimele 24 de ore forțele de ordine au executat verificări în 233 de locații, fiind efectuate acțiuni înclusiv în zonele centrelor comerciale, respectiv zona gării și autogării.
Totodată, facem precizarea că pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor, aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate trebuie realizată în imediata apropiere a domiciliului fără a mai intra în zona carantinată.
Tot în cursul zilei de sâmbătă au fost organizate acțiuni specifice de verificare a respectării măsurilor de liberă circulație în localitățile componente ale municipiului Bistrița. Principala abatere care a fost constatată în aceste localități a fost cea a nerespectării măsurilor privind libera circulație. Majoritatea celor interpelați de către oamenii legii se aflau la cumpărături și nu aveau completată declarația pe propria răspundere, motivul fiind imediata apropiere a magazinului. Pe timpul acțiunilor punctuale au fost aplicate 55 de sancțiuni: 9 amenzi în valoare de 6.500 lei și 46 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală.

SPUNE-TI PAREREA