Echipajul de terapie intensiva mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD au intervenit duminică dimineața în localitatea Cușma unde doi copii au suferit arsuri cu apă clocotită.

Ajunși la fața locului, au constatat că este vorba de doi frați, o fetiță de 5 ani și un băiat de 12 ani care au suferit arsuri de gradul II pe 15%, respectiv 10% din corp.

La momentul intervenției, copiii erau stabili hemodinamic și respirator, au fost stabilizat de către echipajele medicale și transportați la UPU SMURD Pediatrie Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale.

UPDATE SJUB: Starea de sănătate a celor doi minori de 5, respectiv 11 ani din localitatea Cușma, aduși astăzi (22 noiembrie) la UPU Pediatrie din cadrul Spitalul Județean de Urgență Bistrița prezentând arsuri cu lichid fierbinte, este stabilă. Copiii au suferit arsuri de gradele I și II A pe mai puțin de 10% din suprafața corpului, au o stare generală bună și vor fi transferați la Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate.

SPUNE-TI PAREREA