Municipiul Bistrița este în carantină așa că persoanele care au vrut să profite de weekend și să vină la cumpărături în marile magazine din oraș nu au fost lăsate să intre. De asemenea, au fost verificați mai mulți oameni din municipiu care au ieșit la cumpărături și s-a constatat că nu respectă intevalele orare alocate fiecărei grupe de vârstă. Reamintim că deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesional se desfășoară în felul următor:

  • pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani în intervalul orar 10.00 – 14.00
  • pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, în intervalele orare 06.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 20.00.

Nerespectarea intervalului orar în care se pot deplasa anumite categorii de vârstă și venirea din alte localități sau din alt județ către zona carantinată doar pentru cumpărături – unele dintre cele mai întâlnite abateri sâmbătă dimineața la Bistrița
Chiar dacă municipiul Bistrița se află în carantină, bistrițenii s-au indreptat în număr mare înspre hipermarketurile de pe raza orașului, fără a respecta intervalul orar în care pot face acest lucru. De exemplu, după ora 10.00, dispozitivele de control de pe raza orașului, formate din jandarmi, polițiști și reprezentanți ITM, din zona marilor magazine, au întâlnit foarte mulți cetățeni care doreau sa intre la cumpărături, fără să țină cont de cei mai în vârstă dintre bistrițeni, cărora le este rezervat pentru cumpărături intervalul 10.00-14.00, scopul este acela de a evita aglomerația și implicit îmbolnăvirile în rândul populației.
Mai mult decât atât, foarte multe persoane din alte localități sau din afara județului intenționau să intre în Bistrița doar pentru cumparaturi, acestora nefiindu-le permisă intrarea în zona aflată în carantină.
Informăm pe toți cei interesați faptul că în conformitate Ordinul privind instituirea carantinei zonale pentru municipiul Bistrița, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, în intervalele orare 06.00 – 10.00, respectiv 14.00 – 20.00.
Totodată, facem precizarea că pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor, aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate trebuie realizată în imediata apropiere a domiciliului fără a mai intra în zona carantinată“, a transmis Jandarmeria Bistrița într-un comunicat de presă.

Sursă foto: Jandarmeria

1 COMENTARIU

  1. Mai sunteti culmea , pai exita pe toate vaile si vagaunele judetului… ” locuri apropiate ” de unde sa-si poata cumpara oamenii bunurile de strcita necesitate ? De exemplu pe Valea Sieului, nu sunt decat cateva chioscaturi… Pe Valea Bargaului, la fel , pe Valea Budacului asisderea… Astia toti, vin la Bistrita, la marile magazine . Ceilalti din zonele Beclean, Nasaud, sau Sangeprz-Bai… pot merge acolo, este adevarat…
    S-apoi intervalul asta orar, efectiv nu se poate respecta decat strict daca luciesti in municipiu. Cel mai corect era pe zile, L,Mc,J ptr cei sub 65 si Ma,V,S ptr cei de peste 65 de ani. Duminica doar la Biserica si atat.

SPUNE-TI PAREREA