Un front de aer rece, de origine maritim-polară, va traversa județul Bistrița-Năsăud, începând din această după-amiază, după cum anunță MeteoBN.

În a doua parte a zilei va ploua pe arii extinse, local moderat cantitativ iar spre seară, odată cu avansul rece, ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare, inclusiv în zonele joase de relief. În tot acest timp, în zonele de munte dar şi cele deluroase, vor fi preponderent ninsori şi se va depune strat de zāpadă, mai consistent în zonele înalte. Vântul se va intensifica şi va sufla moderat iar în zonele de munte va fi tare, viscolind şi spulberând ninsoarea.

Temperaturile minime se vor încadra între -1°C, in zonele depresionare, şi 2°C în zonele sud-vestice ale județului.
Maximele vor urca până la valori cuprinse între 3°C în zonele submontane şi 7°C în zonele de podiş din sud, cu mențiunea că aceste valori vor fi în scădere accentuată, spre seară.
La Bistriţa, minima va scădea spre 1°C iar peste zi va ploua, temporar moderat cantitativ, condiții în care maxima va atinge 7°C. Spre seară vom avea condiții de transformare a ploii în precipitații mixte, lapoviță şi ninsoare iar temperatura va fi în scădere şi aici.

Temperaturi minime / maxime🌡

Bistrița 1°C / 7°C 🌧➡️🌧🌨
Năsăud 1°C / 6°C 🌧➡️🌧🌨
Beclean 2°C / 7°C 🌧➡️🌧🌨
Sângeorz-Băi 0° / 5°C 🌧➡️🌨
Rodna -1°C / 4°C 🌧🌨➡️🌨🌨
Teaca 2°C / 7°C 🌧➡️🌧🌨
Lechinţa 2°C/ 7°C 🌧➡️🌧🌨
Prundu – Bârgăului 1°C – 5°C 🌧➡️🌧🌨
Romuli -1°C / 3°C 🌧🌨➡️🌨🌨
Lunca Ilvei -1°C / 3°C 🌧🌨➡️🌨🌨
Colibița 0°C / 4°C 🌧🌨➡️🌨🌨
Pasul Tihuța -2°C / 2°C 🌨🌨❄❄
Valea Blaznei -3°C / -1°C 🌨🌨❄❄

SPUNE-TI PAREREA