Jandarmii, polițiștii și polițiștii locali au organizat filstre de control amplasate la intrarea și la ieșirea din Bistrița, derulând misiuni de verificare și informare în primele ore de la instituirea carantinei în municipiu.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este acela de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

În prima zi de carantină misiunile specifice au fost executate cu un efectiv de 110 forțe de ordine, astfel: 53 de jandarmi, 49 de polițiști și 8 polițiști locali, fiind folosite 48 de mijloace auto. Jandarmii și polițiștii prezenți la filtrele organizate în punctele de referință, au controlat 9.010 autovehicule și au legitimat 11.332 persoane, fiind aplicate în prima zi de carantină un număr de 67 de sancțiuni, astfel: 13 amenzi în valoare de 9.000 de lei, respectiv 54 de avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.
Totodată, au fost organizate și acțiuni punctuale în interiorul zonei carantinate, find legitimate 468 de persoane. Au fost verificate 72 de societăți comerciale, fiind efectuate acțiuni înclusiv în zonele centrelor comerciale, respectiv zona gării și autogării.

Menționăm faptul că în primele ore au predominat acțiunile de informare a cetățenilor privind măsurile care trebuie respectate odată cu instituirea măsurii carantinării.
Medicamentele pentru animale de la farmacia veterinară, produse de strictă necesitate din supermarket și achiziționarea hranei pentru animalele domestice sau de companie – acestea au fost principalele motive care i-au determinat pe oameni să iasă din casă în primele ore de la instituirea carantinei“, se arată într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA