Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția tuturor cadrelor didactice, începând de marți, 10 noiembrie, sesiunile online de îndrumare și consiliere „Educația Continuă”, sesiuni pentru desfășurarea activității de predare în sistem online.

Acestea vor avea durata de aproximativ o oră și vor fi transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerului Educației și Cercetării, fiind coordonate și susținute de experții/autorii reperelor metodologice publicate în luna septembrie 2020 pe site-ul http://educatiacontinua.edu.ro.
Prima sesiune de acest tip va fi susținută marți, 10 noiembrie, de către Gabriela Noveanu, secretar științific în cadrul Unității de Cercetare în Educație.

Tema va fi: „Repere metodologice pentru consolidarea achizițiilor învățării”. Webinarul se va concentra pe evidențierea beneficiilor aduse de aceste materiale-suport, create în scopul diminuării efectelor crizei generate de pandemie.

Gabriela Nausica Noveanu, o militantă pentru o educație de calitate care să se adreseze tuturor elevilor, este doctor în Științele Educației, secretar științific la Unitatea de Cercetare în Educație (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație) din mai 2020, actualmente manager național PISA 2022, coordonator național al cercetărilor IEA TIMSS & PIRLS (1995-2013), cercetător științific principal la IEA Amsterdam (2014-2018), coordonator/autor de programe și manuale școlare, coordonator /formator în diverse programe de formare continuă în domeniile abilitării curriculare, evaluării, dar și integrării tehnologiei în procesul de predare-învățare-evaluare (1990 – prezent).

SPUNE-TI PAREREA