Guvernul României a promis pentru elevii care nu dispun de laptop sau device inteligent că va achiziționa 250.000 de tablete și le vor distribui înainte de începutul anului școlar 2020-2021. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, abia acum, după aproape două luni de la începerea școlii, au fost distribuite peste 64.000 de tablete, ultimele în Teleorman.

Am sunat prefectul județului Bistrița-Năsăud pentru a afla care este situația tabletelor în Bistrița-Năsăud, iar acesta a dat o veste… Bună. Acesta a declarat că a discutat cu domnul inspector general școlar Mihai Mureșan despre tabletele de distribuit în județ, iar în trei, patru, câteva zile, acestea urmează să ajungă în județ.

De asemenea, numărul de tablete se ridică la aproximativ 7000, nu foarte multe tablete pentru câți elevi ar avea nevoie. Totuși, e mai bine decât în ultima oprire a ministrului educației, Monica Anisie, care a distribuit 6010 tablete în județul Teleorman.

Dolha dă vina și pe Primăriile din județul Bistrița-Năsăud. Acesta spune că din luna august puteau fi achiziționate tablete sub orice formă, cu bani guvernamentali sau fonduri europene, dar nu și-a dat nimeni silința. Acesta se arată chiar revoltat de situație, și nu înțelege de ce toată responsabilitatea cade pe Prefectură.

SPUNE-TI PAREREA