În contextul creșterii, de la o zi la alta, a cazurilor noi de Coronavirus, echipaje de salvatori din cadrul ISU Bistrița – Năsăud au efectuat, în ultima săptămână, acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Localităţile vizate au fost municipiul Bistrița, orașele Năsăud, Beclean și Sângeorz – Băi, dar și localitățile Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Șieu Măgheruș, Braniștea, Șintereag. Salvatorii bistrițeni au continuat campania de conștientizare în localitățile în care rata incidenței cumulative a Covid 19 depășește 1,5/1000 de locuitori, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Recomandările transmise sunt următoarele:
o folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!
o spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!
o nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!
o evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
o păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
o dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
o limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
o evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces

SPUNE-TI PAREREA