Foto cu caracter ilustrativ

Un spaniol evadat din închisoare și-a găsit refugiul tocmai în Bistrița-Năsăud, în lcoalitatea Sărata. Acesta a evadat în 2016 dintr-o închisoare din Spania, fiind urmărit internațional. Bărbatul avea de ispășit o pedeapsă de peste 9 ani, pentru tâlhărie, dar și trafic de substanțe narcotice.

„Polițiștii din Bistrița-Năsăud au depistat un bărbat, de 39 de ani, care a evadat, în anul 2016, dintr-o închisoare din Spania.

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat, în localitatea Sărata, un bărbat, de 39 de ani, cetățean spaniol, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni și 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârșite cu amenințări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire și trafic de substanțe narcotice care nu provoacă daune grave sănătății.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni și 17 zile de închisoare.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile“, se arată ăntrun comunicat de presă al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA