Cele 5 creșe publice din Bistrița, cu 335 de locuri, rămân deschise, ele neintrând sub incidența ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind organizarea activității în instituțiile de învâțământ în condiții de siguranță epidemiologică, a anunțat astăzi primarul Bistriței, Ioan Turc.

Deoarece autoritatea publică locală decide închiderea sau deschiderea creșelor în actualul context pandemic, după o consultare cu Direcția Municipală de Sănătate (din care a reieșit că nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri ale copiilor cu noul coronavirus de la redeschiderea creșelor la începutul lunii iulie), am hotărât că, deocamdată, nu se impune sistarea activității la nivelul creșelor publice din Bistrița, a mai precizat primarul.

Acesta a mai amintit că pentru cele 13 grupe de copii există 13 lămpi UV, dar și multiple dozatoare cu dezinfectant. Bineînțeles, măsurile uzuale de protecție sanitară trebuie respectate cu strictețe, iar părinții nu au acces în interior, copiii fiind preluați de la intrare. Se are în vedere, înainte de toate, siguranța celor mici, dar funcționarea creșelor îi ajută și pe părinți să își poată desfășura activitățile, având copiii în spații unde profilaxia este în prim-plan.

SPUNE-TI PAREREA