Cu terasele goale și activitatea sistată în interior, restaurantele și cafenele din oraș se așteaptă la ce e mai rău. Mai mulți manageri și proprietari de afaceri în domeniu din Bistrița au adresat o petiție Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care cer să reconsidere măsura suspendării activității în interior. Ei au explicat că nu există dovezi care să ateste că virusul se răspândește mai repede în restaurante și cafenele, nici evidențe că există focare care au pornit din astfel de locații. De asemenea, au precizat că în orașele în care s-au închis localurile situația nu s-a îmbunătățit în urma acestei măsuri.

Petiția a fost semnată de mai mulți proprietari de afaceri în domeniul HoReCa, reprezentând, printre altele, Viena Cafe, Pub Corso, Merigo, Tonight, Pasaj, La Burgărie, Metropolis, Majestic etc.
În total, în jur de 40 de manageri HoReCa și angajații lor care sunt afectați direct de restricții susțin această inițiativă și vor să fie ascultați de prefectul județului, Stelian Dolha.

Despre măsurile impuse… ce să zicem, noi am cerut deja să se reconsidere. Pentru că o să mergem în cap. De aici  încolo o să fie doar mai rău. Și nu văd o soluție în asta. Nu sunt date concrete la nivelul orașului prin care să se confirme că Horeca ar fi un focar sau că se răspândește virusul mult mai repede aici. Și am vrea de la domnul prefect să ne asculte și nouă doleanțele. Astăzi am văzut că a declarat prin presă că, în privința școlilor, s-a consultat și chiar dacă la această rată ar trebui să se închidă și școlile, nu numai restaurantele, se pare că nu s-a decis asta. S-a consultat… vrem și noi, să ne întrebe și pe noi de sănătate. S-a discutat cu managerii spitalelor, cu școlile, pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic. Să nu se prefacă că nu existăm“, a declarat unul dintre managerii HoReCa din Bistrița.

În aceste zile, pe paginile mai multor cafenele și localuri au apărut un mesaj de protest împotriva deciziei de restricționare a activității.

Cu Horeca ce aveți???? Toată vara am dezinfectat mese, suprafețe, mâini, am măsurat distanța între scaune. Am lămurit și explicat cliențior că nu îi putem lăsa mai mulți de 4 la o masă. Am cerut numere de telefon, am făcut condici de rezervări! Am luat temperatura angajaților, ne-a panicat fiecare strănut și durere de cap, am facut tabele și tabelașe cu temperaturi, grafice cu dezinfectări. Am stat ghiocel la fiecare control și au fost muuulte, credeți-mă!!! Și din nou am dezinfectat, măsurat distanțe, am făcut tabele…….am luat temperatura!!!!! Pentru ce????? Ca să fim închiși și trimiși acasă???????Să ne lămurească și pe noi cineva!!!!!!!

SPUNE-TI PAREREA