Familia tânărului de 19 ani, rănit în accidentul din orașul Năsăud, a făcut un apel către toți cei care pot dona sânge. Tânărul are grupa A2 POZITIV, dar poate primi și grupele A2 negativ și 0 pozitiv sau negativ.

Vă rog cine are grupa de sânge A2 POZITIV și ar fi dispus să doneze pentru Marius Buhai, poate primi și de la grupele A2 negativ și de la 0 pozitiv și/sau negativ. Vă rog să lăsați mesaj la Gabriela Buhai! V-am fi recunoscători dacă ne-ați ajuta! Este vorba de băiatul din accidentul de sâmbătă seara din Năsăud! E internat la Spitalul Județean din Cluj!!! Are nevoie urgentă de sânge! Urmează să intre în operație!!!”, este mesajul transmis pe rețelele de socializare.

Reamintim că tânărul de 19 ani este în stare gravă la spital în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă seara, în Năsăud. Acesta este din Năsăud și era pasager în mașina bărbatului de 32 de ani care a decedat.

Conform informațiilor transmise de către Inspectoratul Județean de Poliție, în accident au fost implicate 2 autoturisme, iar în urma accidentului, din nefericire, unul dintre conducătorii auto, un bărbat de 32 de ani, din Dumitra, a decedat și alte două persoane, un bărbat si o femeie, pasageri în același autoturism au fost răniți și transportați la spital. Celălalt autoturism implicat a fost condus de un tânăr de 19 ani, din Nepos, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Inițial, el e ajuns la secția de terapie intensivă, ortopedie de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița după ce a suferit mai multe traumatisme.
„Una dintre victimele accidentului rutier de aseară, din orașul Năsăud, un tânăr de 19 ani, a fost adusă la UPU Bistrița în stare gravă, cu multiple traumatisme la nivelul craniului, feței și toracelui, cu fracturi costale și la nivelul membrului inferior drept, cu numeroase contuzii și escoriații. A rămas internat la Secția ATI – Ortopedie, momentan fiind conștient, cooperant, stabil hemodinamic, primind îngrijiri și tratament de specialitate“, sunt informațiile transmise de către spital.

O altă victimă, o femeie de 28 de ani, care se afla în aceeași mașină, a fost dusă de EPA la CPU Năsăud, însă ar fi refuzat internarea. Ea a fost externată aseară, cu recomandare de tratament la domiciliu.

SPUNE-TI PAREREA