Deputatul PMP, Ionuț Simionca, a anunțat astăzi aprobarea inițiativei legislative de construcție a Autostrăzii Nordului.

Moment istoric pentru bistrițeni: construcția Autostrăzii Nordului, obligatorie prin lege
Am asistat astăzi, în Parlamentul României, la un moment istoric pentru județul Bistrița-Năsăud și pentru județele din Nordul țării. Camera Deputaților a aprobat inițiativa legislativă de construcție a Autostrăzii Nordului, un proiect pe care l-am inițiat în urmă cu 2 ani, care a fost adoptat de Senat și urmează să plece spre promulgare la Președintele României pentru a deveni lege.
Legea obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să construiască, în 3 ani, o autostradă care să lege Nordul țării (pe traseul Vama OAR- Satu Mare – Baia Mare – Dej- Bistrița – Suceava) de Occident. Această autostradă include și șoseaua de centură a municipiului Bistrița. Vorbim, de departe, de cel mai mare și mai important proiect de infrastructură din regiune din ultimii 30 de ani.
Vreau să le mulțumesc din suflet bistrițenilor care au semnat pentru susținerea acestui proiect și care m-au motivat să lupt pentru a transforma visul lor în realitate.
Cu muncă, cu seriozitate, cu perseverență, cu dedicație pentru cei care m-au trimis să îi reprezint în Parlament, am demonstrat că se poate!“, a transmis Ionuț Simionca.

1 COMENTARIU

  1. Proiectul de lege privind construcția Autostrăzii Nordului, inițiat de deputatul Ionut Simionca în anul 2018 a fost adoptat de Senat în martie , 2019 si abia acum a fost adoptat si de Camera Deputaților care este camera decizională. Chiar dacă până la finalizarea intregului traseu mai este cale lungă, era absolut necesară si urgentă aprobarea legii privind Autostrada Nordului de către Camera Deputaților având în vedere că aceasta include si centurile ocolitoare ale oraselor Bistrita si Beclean, iar în sedinta de guvern din 11 iunie, 2020 a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă, prin care primăriile şi consiliile judeţene vor putea prelua în gestiune şi execuţie proiecte de centuri ocolitoare, drumuri naţionale, precum şi alte lucrări de infarstructură rutieră sau feroviară. Prin urmare, centurile ocolitoare incluse in Autostrada Nordului vor putea fi construite foarte repede, in functie si de modul in care se vor misca autoritătile locale nou-alese.

SPUNE-TI PAREREA