Omenia încă mai există! Ar fi putut să ia banii găsiți într-un portmoneu aflat într-un cărucior de la un supermarket, dar fără să stea pe gânduri, a mers direct la postul de politie unde a înmânat bunurile găsite politiștilor pentru a le restitui proprietarului.

Un tânăr bistrițean, Ionel-Lucian, în vârstă de 32 de ani, nu a ezitat să ajute și care, aseară târziu, după ce a găsit un portofel cu bani și acte l-a adus la Poliție pentru a fi restituit proprietarului. Acesta a găsit într-un cărucior pentru cumpărături, din parcarea unui supermarket, un portofel în care se aflau mai multe carduri, documente, dar și suma de 2350 de lei., conform IPJ BN.

L-a dus la Poliția Municipiului Bistrița, iar polițiștii i-au mulțumit și l-au anunțat cu bucurie pe proprietar, un bistrițean de 74 de ani, că este un norocos.

         Îi mulțumim lui Ionel-Lucian și ne dorim să cunoaștem cât mai multe persoane care să acționeze exact ca el într-o situație similară! Totuși, celor care se știu mai puțin norocoși, polițiștii le recomandă să țină cont de câteva sfaturi care îi pot feri de astfel de evenimente nedorite: Să păstrați întotdeauna geanta sau poșeta astfel încât să aveți permanent contact vizual, în partea din față a corpului și închisă.

Să purtați portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată în buzunarul din spate al pantalonilor, niciodată în căruciorul de cumpărături! Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar atuncicând achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur. Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ, transmit polițiștii din cadrul IPJ.

SPUNE-TI PAREREA