Un proiect care implica socializarea între copii din medii și de etnii diferite, s-a transformat într-un atelier de scris scrisori, în noile condiții impuse de pandemia de Coronavirus. Circa 100 de copii incluși în programele educaționale Inocenți Bistrița și de la Școala Gimnazială nr. 3 „Avram Iancu” Bistrița și-au scris scrisori unii altora, pentru a se asigura de sprijinul și prietenia pe care și le poartă, în această perioadă care impune separarea și distanțarea socială.

An de an Fundația Inocenți organiza “Festivalului Prieteniei” – eveniment ce reunea copiii de etnie roma și non-roma, cu beneficiari ai programelor Fundației Inocenți, pentru a petrece împreună câteva ore de voie bună, timp în care aveau posibilitatea să relaționeze, să colaboreze și să se joace, într-o atmosferă de prietenie, unde singurele culori care contau erau cele ale tricourilor și ale steagurilor echipelor, și nu cele ale pielii.

Pandemia, însă, ne-a întrerupt planurile, dar nu și prietenia ce ne leagă, astfel încât proiectul „Festivalul Prieteniei” s-a transformat în “Scrisorile Prieteniei”.
Anul acesta, printr-un proiect cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2020 „Prieteni și prietenii cu micii inocenți” – cca. 100 de copii din programele educaționale Inocenți Bistrița și de la Școala Gimnazială nr. 3 „Avram Iancu” Bistrița și-au așternut în scrisori gândurile lor de bine, le-au colorat și “împodobit” cât mai frumos, săptămâna aceasta destinatarii au intrat în posesia lor.
“Scrisorile Prieteniei”- au fost organizate respectând regulile de siguranță sanitară recomandate în timpul situației actuale generată de pandemia COVID-19. Astfel, ne-am adaptat situației și am organizat întâlniri în grupuri mici de 2 maxim 4 copii din centrele de tip „școală după școală” din Bistrița, în cadrul cărora au fost realizate „Scrisorile Prieteniei” (mici scrisori și desene referitoare la prietenie cu mesaje de încurajare). Au fost implicați și elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 „Avram Iancu” – care și ei la rândul lor au desfășurat acest tip de activități.
La final de proiect a avut loc un schimb de mesaje și scrisori între copiii din programele Fundației Inocenți și copiii din învătământul de masă. Toti copii au primit tricouri cu siglele Fundației Inocenți și ale finanțatorului -Primăria Bistrița, diplome de participare și un pachet cu dulciuri.
Toate activitățile au fost realizate împreună cu voluntarii.

Pandemia de coronavirus (COVID-19) determină emoții și incertitudini, resimțite cu atât mai puternic de copiii de vârste școlare mici, în condițiile în care școlile au reguli de distanțare socială, copiii trebuie să stea departe de prieteni. În perioada aceasta, mai mult ca oricând copiii au nevoie să se simtă iubiți și sprijiniți, de aceea mulțumim finanțatorului- Primăria Municipiului
Bistrița și cadrelor didactice a claselor a III-a de la Școala Gimnazială Nr. 3 „Avram Iancu”, pentru că au făcut ca acest proiect să transmită un mesaj pozitiv: “Chiar și când e nevoie să stăm separați putem fi împreună!”, a transmis Fundația Inocenți într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA