Joi, 22 octombrie, au depus jurămintele primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc (PNL) și consilierii locali. Evenimentul a fost unul organizat cu mult fast, aranjamente florale, scenă și sistem de sunet. De altfel, la el a participat relativ multă lume – oameni veniți să privească înscăunarea noului primar.

Ioan Turc și-a preluat panglica de primar. El și consilierii locali au depus jurământul (FOTO/VIDEO)

În acest interval orar, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trimitea un mesaj în care avertizat populația municipiului Bistrița că rata de infectare cu noul Coronavirus se apropie de 3/1000. De asemenea, bistrițenii au fost avertizați și prin Ro-ALERT cu privire la acest lucru.

Covid-19. Municipiul Bistrița se apropie de pragul critic! Mesajul alarmant transmis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Bistrițenii au primit mesaj prin RO-ALERT privind răspândirea epidemiei de Coronavirus în municipiu!

Unul dintre noii consilieri locali din mandatul 2020-2024, Andrei Kozuk (PSD) a comentat acest eveniment ca pe un prim derapaj al administrației liberale.

Am depus jurămantul pentru funcția de Consilier Local al Municipiului Bistrita.
Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și îi asigur că, împreună cu colegii mei vom lucra în Consiliu Local pentru a promova interesele bistrițenilor, chiar dacă o vom face din opoziție de această dată.
Vom face o opozitie constructivă, prin care vom promova proiectele benefice orașului și vom semnala derapajele actualei conduceri, ori de câte ori va fi cazul .
Și acum daca tot veni vorba de derapaje, cred că se impune sa îl marcăm pe primul .
Ședinta de investire a avut loc cu maaare fast (scenă , boxe, ecran proiector, tot tacâmul), în fața Bisericii Evanghelice din centrul orașului, încălcând-se astfel Legea, Codul Administrativ la Articolul 116 Ședințele privind ceremonia de constituire a consiliului local, articolul 3 prevede că ceremonia de constituire convocată de prefect, are loc la sediul consiliului local.
Inițial, am considerat că, în contextul actual al Pandemiei, intenția organizatorilor a fost de a reduce riscurile infectarii, asa că, am trecut oarecum cu vederea, insă m-am inselat, nu acesta a fost motivul.
Tot in cursul zilei de azi am primit convocarea pentru prima sedință al noului Consiliu Local, surpriza, ședința va avea loc la sala de ședințe a Primăriei municipiului Bistrita.
Nu pot să nu mă intreb care a fost scopul evenimentului de azi. Din neștiința s-a incalcat legea sau cu buna știință, evenimentul fiind de fapt o paradă a PNL în preambulul alegerilor Parlamentare?
#numazic, vă las pe voi sa decideți“, a transmis Kozuk.

SPUNE-TI PAREREA