Alte două școli din Bistrița-Năsăud intră de vineri, 23 octombrie, în scenariul roșu. Este vorba de mai multe clase de la Școala Gimnazială „Grigore Silași“ din Beclean, dar și de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Șintereag.
Decizia a fost luată în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, desfășurată în sistem on-line, unde au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală.
Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.
Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 54/22.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:
🔴 Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
– Școala gimnazială ”Grigore Silași” Beclean – clasele V-VIII secția maghiară, până la data de 04.11.2020;
– Școala gimnazială Șintereag – clasa a IV-a, până la data de 30.10.2020.
Prevederile prezentei Hotărâri intră în vigoare la data de 23 octombrie 2020.

SPUNE-TI PAREREA