Polițiștii din Bistrița-Năsăud au sancționat trei persoane care au părăsit locuința, deși se aflau în carantină. Astfel, în dimineața de ieri, 19 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au sancționat contravențional o tânără, conform Legii 55/2020 și au informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru dispunea unor măsuri suplimentare, conform competenței. Tânăra, în vârstă de 19 ani, din Sângeorz Băi, a fost depistata pe raza municipiului Bistrița, cu toate că se află în carantină din data de 14 octombrie 2020.

Tot ieri, în urma verificărilor efectuate la persoanele aflate în carantină, polițiștii locali din Bistrița au constatat faptul că un bărbat de 32 de ani, din Bistrița, aflat în carantină începând cu data de 17.10.2020, a părăsit domiciliul. Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 și a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în după-masa de ieri, 19 octombrie, în urma verificărilor cu privire respectarea măsurilor de izolare/carantină la domiciliu, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud l-au depistat pe strada unde locuieşte, în afara locuinței, pe un bărbat de 36 de ani, din Năsăud, aflat în carantină din data de 13 octombrie a.c. Întrucât nu a respectat măsurile impuse, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Aceștia recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

Polițiștii și-au continuat acțiunile de verificare în zone aglomerate, zone pietonale, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate peste 1600 de persoane, 134 de operatori economici și 114 autovehicule, dintre care 43 de mijloace de transport în comun.

Totodată, în ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate, echipele de control au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.885 de lei. Din totalul acestora, 45 de sancțiuni, în valoare de 19.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 (3 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea sau carantina, celelalte pentru nepurtarea maștii de protecție).

SPUNE-TI PAREREA