Militarii garnizoanei Bistrița pregătesc o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române, care este celebrată în data de 25 octombrie.
Astfel, în perioada 20-22 octombrie, militarii brigăzii vor desfășura activități de îngrijire a cimitirelor și de întreținere a monumentelor în Cimitirul Eroilor din Bistrița, începând cu 20 octombrie, ora 10.00.
De asemenea, în perioada 20-23 octombrie, militarii brigăzii vor participa la campania de donare de sânge ,,Donează sânge, dăruiește viață” la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița;
În data de 25 octombrie, începând cu ora 12.00, va avea loc ceremonia militară dedicată acestui eveniment la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș a municipiului Bistrița.

Activitățile vor fi organizate cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, impuse de autorități la nivel central și local.

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

SPUNE-TI PAREREA