După ce Partidul Verde l-a desemnat pe Dan Dumitru Ciobănică candidat la Primăria Bistrița și acesta a obținut un mandat de consilier local, datorită scorului partidului, relațiile s-au deteriorat în interiorul organizației. Ciobănică a obținut mai puține voturi decât Partidul Verde, dar a fost impus ca președinte de organizație, Marius Bălan fiind demis. Ca răspuns la această decizie, membrii organizației au decis, în unanimitate, să își dea demisia în bloc.

„Începând cu data de 19 octombrie, prin decizia unanimă a membrilor organizației municipale, filiala Bistrița nu mai există de facto.

În unanimitate, am decis că DEMISIA DE ONOARE se impune din partea noastră, ca răspuns la atitudinea dictatorială și neprincipială pe care a afișat-o în ultimele două săptămâni conducerea centrală a partidului în relația cu organizațiile din teritoriu.

Le aducem aminte domnilor Florin Călinescu- președinte și Silviu Dumitru- secretar general, că da, “suntem ardeleni cu curul tare” ( cităm președintele partidului) și nu acceptăm sferturi sau jumătăți de măsură atunci când este vorba de transparență și democrație în politică, de onoare și demnitate în fața electoratului, de corectitudine și fair-play în interiorul partidului.

Nu vom accepta niciodată ca cineva din exterior să se amestece în treburile interne, încălcând autonomia organizațiilor locale de partid și înțelegem, pe această cale, să facem cunoscut faptul că, la nivel național, se simte o puternică mișcare de protest în interiorul PV, justificată deplin de prestația actualei conduceri centrale în raport cu organizațiile județene.

Ultima mârșăvie, care de fapt a pus capacul peste oala sub presiune, a fost demiterea lui Marius Bălan din funcția de președinte interimar al PV Bistrița- Năsăud și dizolvarea Biroului Politic Județean, exact cu două zile înainte de desfășurarea Conferinței Județene de Alegeri și înlocuirea acestuia “din pix” cu dl. Ciobănică Dan.

Precizăm faptul că toată această mișcare a fost orchestrată la insistențele lui Ciobănică Dan, care -deși era anunțat ca singur candidat la funcția de președinte, nu a crezut în forțele și aptitudinile sale nici măcar într-o cursă solitară, fără contracandidați și a recurs la “soluția dâmbovițeană” care să-i fie favorabilă.

Totodată, nu avem nici cea mai mică încredere în faptul că actualul președinte interimar al PV BN și consilier local înțelege ce înseamnă cel puțin un proiect de verde din cele 20 cu care am venit în fața bistrițenilor care NE-AU VOTAT la alegerile din 27 septembrie, am demarat formalitățile legale de înregistrare a unui nou partid politic, de interes județean-o premieră pentru Bistrița- Năsăud- în care ne regăsim și vă regăsiți cu toții!

Suntem tot aici, tot noi, mai puternici și mai dedicați!”, a anunțat, în urmă cu puțin timp, Lucian Moldovan, unul dintre liderii organizației. 

Citește și:

Tensiuni în Partidul Verde. Florin Călinescu l-a înlocuit pe Marius Bălan cu Ciobănică. „Abject și lipsit de scrupule poți fi, bă băiatule!“

1 COMENTARIU

  1. Ha-ha-ha…la per nu au avut sânge în, cum să spun, Veronica? :), ca sa se răscoale fiindcă agariciul ăla penelist de la Năsăud m-a “demis” după cum i-a cășunat lui neuronul… da, da – agariciul penelist analfabet, fost menajer de casă culturală, cu motto-ul “Alege-ți viața!” 🙂 🙂 🙂

SPUNE-TI PAREREA