În perioada 23-25 octombrie, Radu Turtă, un sportiv cunoscut ca fiind iubitor de munte, organizează o drumeție culinară în inima Munților Rodnei. Prețul este de 325 de lei.

“𝐏𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐝𝐞: 2 nopți de cazare, toate mesele și ghidaj montan pe Vf. Ineu (2279m) și Vf. Omului (2134m) din Mții Rodnei.

Stâna Popas Putredu Moara (1600m), locul cazării, se află într-un cadru de poveste, fiind înconjurată de cascade și priveliști montane. Aici vom fi serviți cu toate bunătățile ce sunt produse chiar în fața noastră. Deci, pregătiți-vă pentru un adevărat festin! Între mese, vom face trasee pe vârfurile superbe din zonă.

𝐆𝐫𝐚𝐝 𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞: mediu și necesită un echipament adecvat.

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮:
– Vineri, 23 octombrie, la ora 16, ne întâlnim în parcarea Mănăstirii Prislop Maramureș. De aici ne vom deplasa cu mașinile personale aproximativ 6km, unde ne lăsăm mașinile. Parcurgem pe jos 2km pe un drum forestier până la stână, unde servim cina și rămânem peste noapte. In camere este cald deoarece avem sobe la dispoziție.

– Sâmbătă, 24 octombrie. După micul dejun, începem să urcăm spre Vf. Ineu (2279m), al doilea ca înălțime din Carpații Orientali. Durata traseului, dus-întors, este de 8 ore. Gazdele noastre ne pun prânzul la pachet. Dacă nu dorești acest traseu, te poți plimba în zona stânei, bucurându-te de Cascada Morii și împrejurimi. Ai ce fotografia! La întoarcere, ne delectăm din nou cu bunătățile preparate la stână, la un foc de tabără.

– Duminică, 25 octombrie. Luăm micul dejun și pornim spre Vf. Omului. Traseul nu este lung ( dus-întors aproximativ 5 ore). Ajunși din nou la stână, suntem așteptați cu masa de rămas bun. Ne întoarcem la mașini.

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫:
Bocanci de munte
Pantaloni de munte
Tricou tehnic
Polar
Geacă puf
Pelerină de ploaie
Pijama
Sac de dormit
Parazăpezi
Mănuși subțiri
Căciulă/buff
Frontală
Bidon pentru apă
Rucsac

𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭: 0740081404, 0730829938

𝐆𝐡𝐢𝐝 𝐦𝐨𝐧𝐭𝐚𝐧 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭: Turtă Radu
𝐁𝐨𝐧𝐮𝐬: fotograful și omul de munte cu cea mai mare experiență în Mții Rodnei, Cîrcu Dorin.

Rezervarea se face pe bază de avans (100 lei). În cazul neprezentării, avansul se pierde. Locurile sunt limitate.

Prețul nu include băuturile alcoolice (pălincă, bere). Ele se pot cumpăra de la fața locului.

Dacă sunteți vegetarieni/lacto-vegetarieni, vă rugăm să ne anunțați pentru a fi pregătiți din timp”, anunță organizatorii în evenimentul creat pe Facebook.

SPUNE-TI PAREREA