Înțelegerea cu PNL a PMP anunțată la nivel național se pare că nu se aplică și în Bistrița-Năsăud. Ionuț Simionca nu vrea să se alipească PNL sau de PSD, susținând că persoanele alese consilier din partea PMP vor vota proiectele pe care le consideră bune.

“Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, PMP îşi doreşte să fie o alternativă la partidele tradiţionale, PNL şi PSD. Considerăm că cele două partide care au condus municipiul Bistriţa, comunele şi judeţul în ultimii 30 de ani sunt vinovate în egală măsură pentru rămânerea noastră în urmă faţă de oraşe şi judeţe din Ardeal. Ţinând cont de rezultatele de la alegerile din 27 septembrie, am avut discuţii pentru constituirea de majorităţi în consiliile locale şi Consiliul Judeţean cu PNL. În ciuda protocolului semnat la nivel naţional de PMP şi PNL pentru susţinerea reciprocă în vederea constituirii de majorităţi la nivel local, înţelegem că liberalii din Bistriţa-Năsăud doresc să facă majorităţi în cele mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud fără PMP. (…) Nu ne-au votat să ne transformăm într-un partid balama sau breloc al partidelor tradiţionale. Împreună cu colegii mei am decis următoarele lucruri:

1. PMP va acţiona în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean ca un factor politic de progres şi echilibru, propunând şi susţinând proiecte pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor şi încurajarea dezvoltării localităţilor şi judeţului.

2. Aleşii locali ai PMP au toată libertatea de a decide dacă este cazul sau nu să participe la majorităţi în consiliile locale. Criteriul pe care aceştia trebuie să-l urmărească nu este cel politic. Participarea la o majoritate trebuie să le permită să-şi ducă la îndeplinire programul electoral şi să rezolve problemele cetăţenilor.

3. În privinţa Consiliului Judeţean, nu facem majorităţi nici cu PNL, nici cu PSD. Aşa cum am menţionat, vom propune proiecte menite a creşte nivelul de trai al cetăţenilor şi încurajarea dezvoltării localităţilor şi a judeţului. Vom vota proiecte bune, atât ale PNL, cât şi ale PSD. Dacă PNL şi PSD nu fac majoritate în Consiliul Judeţean, o singură consecinţă administrativă a deciziei noastre – care pentru noi este pozitivă – este aceea că vom face economii la bugetul judeţean prin neocuparea celor două poziţii de vicepreşedinţi ai CJ”, transmite Ionuț Simionca.

 

SPUNE-TI PAREREA