„În căutarea castelului Dracula”, documentar realizat de stră-strănepotul lui Bram Stoker, va fi proiectat în premieră mondială la Dracula Film Festival de la Braşov, în data de 18 octombrie.

Documentarul realizat de către strănepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker, împreună cu o echipă din România şi Republica Moldova a realizat documentarul „În căutarea castelului Dracula”, va fi prezentat la Centrul Cultural Reduta în seara de decernare a premiilor festivalului horror & fantasy de la Braşov.

Ideea documentarului a pornit de la o descoperire a unui cercetător olandez, Hans de Roos, care a descoperit la biblioteca Muzeului Rosembach din Philadelphia (SUA) documente din care s-a inspirat Bram Stoker pentru a scrie cartea „Dracula”. Acestea conţin coordonatele exacte ale locului în care Bram Stoker a plasat castelul fictiv – în Masivul Călimani.

După ce a intrat în posesia acestor documente, Dacre Stoker, stră-strănepotul scriitorului, a pornit o campanie de cercetare. În ultima fază, a ajuns în România, unde cu o echipă de români a ajuns în Munţii Călimani.

Documentarul este o coproducţie româno – moldavă – americană (Casta Films Braşov, CIO film Chişinău, Dacre Stoker) şi a fost realizat de Corneliu Ţepeluş (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeşul” (producător) şi Dacre Stoker (producător, scenarist, narator). Filmul conține și cadre din pasul Tihuța, unde strănepotul autorului romanului Dracula a încercat să caute locația fictivă a contelui.

Dracula Film Festival are loc la Centrul Cultural Reduta, Cinema One şi Magnolia Braşov, în perioada 14 – 18 octombrie 2020.

Ediţia de anul acesta a festivalului va avea patru secţiuni competiţionale: lungmetraj; scurtmetraj internaţional; scurtmetraj românesc; Dracula Digital.

Juriul competiţiei de lungmetraj este format din Chris Orgelt (Belgia, program manager la Brussels International Fantastic Film Festival), Aurélia Mengin (Franţa, cineast, fondator al festivalului Même Pas Peur) şi Dorian Boguţă (România, actor şi regizor).

Juriul competiţiei de scurtmetraj (internaţional şi românesc) este format din Sorina-Adina Vazelina (România, designer grafic), Paul Mureşan (România, animator) şi Alexandru Lamba (România, scriitor de science fiction).

Juriul competiţiei Dracula Digital este format din Gabriel Bălănescu (antropolog şi fotograf), Ştefan Iancu (actor) şi Anghel Damian (actor, scenarist şi regizor).

Dracula Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

SPUNE-TI PAREREA