Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a înregistrat un dosar penal privind tentativa de lipsire de libertate, reclamată săptămâna trecută la Nimigea. Reamintim că o elevă de 12 ani, din localitatea menționată, a fost acostată de un individ în timp ce se îndrepta spre școală, la ora 07.40.
În comunicatul de presă se oferă mai mutle detalii despre acest incident care a îngrijorat comunitatea și opinia publică.
Conform celor notate de procurori, inculpatul de se deplasa în interes de serviciu cu un autoturism marca Hyunday, de culoare albă, și a a abordat-o pe minoră invitând-o să se apropie de mașină, pe motiv că vrea să îi arate ceva. Fetița a refuzat, moment în care bărbatul și-a scos mâna prin geamul portierei și a prins-o de ghiozdan, trăgând-o spre mașină. În comunicat se mai precizează că acesta a avut scopul de a o introduce pe copilă în interiorul mașinii.
Fata s-a speriat și a strigat după ajutor, moment în care, conform unor martori din localitate, au intervenit câțiva muncitori din zonă, iar bărbatul cu mașina a părăsit rapid locul faptei.

Bărbatul, originar din jduețul Mureș, și-a continuat deplasarea spre Borșa, apoi s-a întors, fiind prins de polițiști pe raza comunei Romuli. El a fost plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, fiind cercetat pentru tentativă la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

SPUNE-TI PAREREA