Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului. 

„Holocaustul este una dintre cele mai mari cicatrici ale omenirii, un capitol întunecat al istoriei care ne-a arătat unde poate să ducă ura. 

De Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România, comemorăm miile de suflete nevinovate, victime ale politicilor antisemite și discriminatorii, promitem să le apărăm memoria și să nu mai lăsăm vreodată istoria neagră să se repete.

Totodată, îmi exprim compasiunea pentru familiile celor peste 6.000 de evrei deportați din Bistrița în lagărele de la Auschwitz – Birkenau și Transnistria, în primăvara anului 1944. 

Comemorarea de astăzi nu poate da înapoi atrocitățile care au avut loc în aceste familii, dar poate fi o avertizare, un omagiu și o lecție pentru noi și generațiile viitoare. 

Din păcate, ura e prezentă și în zilele noastre, o dezbinare care pornește de la cel mai înalt rang, dar noi promitem că nu vom uita mesajul miilor de suflete chinuite și nu vom lăsa să se rescrie istoria sumbră. Nu vă vom uita!”, a transmis Radu Moldovan.

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului este un eveniment național ținut pe 9 octombrie în România, dedicat comemorării victimelor Holocaustului și, în special, rolului României în acest episod al istoriei. În această zi, diverse ceremonii au loc în toată țara, pentru a comemora evreii și romii care au murit în Holocaust.

SPUNE-TI PAREREA